AVUI A POL

Fairplay per Jordi Pineda

Els veïns, retratats

Si bé és cert que amb algun parèntesi puntual entremig, durant les últimes temporades sempre s'havia realitzat la tradicional fotografia en la vigília del derbi, que, amb els entrenadors d'ambdós equips com a protagonistes, intercanviant samarretes o bufandes, buscava rebaixar l'alta tensió que sempre genera la cita entre els dos equips més potents de la ciutat Comtal. Luis Enrique durant els dos últims anys o Guardiola amb anterioritat, sempre havien aconseguit fer quadrar la seva agenda amb les de Pochettino, Sergio González o Galca, per cercar un forat per trobar-se cinc minuts i complir el clàssic paripé.

Però lluny d'aquelles trobades entre els ja citats Pochettino i Guardiola, a les que si més no, de cara a la galeria, tots dos tècnics donaven especial transcendència, i on durant un període breu de temps intercanviaven no només peces de roba amb identificats dels seus respectius equips, sinó també bones paraules i elogis mutus, aquest curs la cosa és ben diferent. El tècnic culer, segons apunta la versió oficial, ha estat incapaç de trobar un forat a la seva agenda per veure's amb Quique. Quelcom poc creïble coneguda la complicada relació entre ambdós arran de conflictes interns al vestidor del Reial Madrid quan tots dos van coincidir a l'equip blanc, aleshores, com a jugadors.

La llegenda diu que la relació entre ells es va deteriorar quan Luis Enrique i d'altres jugadors, llunyans al cos tècnic de l'aleshores tècnic del Reial Madrid, Valdano, van acusar Quique de ser el "xivato" davant d'aquest, dels problemes interns al vestuari. Sense poder opinar sobre aquest fet per falta de coneixement, el que està clar, pel que es pot interpretar del dit sobre el tema en totes dues rodes de premsa prèvies al derbi, és que la relació no és gaire prolífica. Quelcom anecdòtic si més no, i és que forma part del terreny personal de cadascun, el qual no incumbeix ni a aficionats ni a periodistes.

Tot i això, el problema, al meu parer, no ve de la mala relació que puguin tenir, que repeteixo, només els incumbeix a ells, sinó de com evidenciïn això davant el públic, i sobretot, de com ho utilitzin els mitjans. Que presumptament hagi estat el tècnic blaugrana qui hagi rebutjat trobar-se amb Quique per motius personals, una versió que s'ha vist reforçada amb les paraules del madrileny dient que "estic amb els que volen estar amb mi", obrint així l'asturià, de forma innecessària, el calaix de la polèmica, i reforçant la tensió existent entre un i altre equip, és tan lamentable com que certs mitjans de comunicació hagin pogut fer ús d'això per alimentar l'animadversió de l'aficionat blaugrana que demà assistirà al Camp Nou, contra Quique i l'Espanyol.

Jordi Pineda 

@JordiPineda23


 31/08/2017 Un verano muy blanquiazul
 15/08/2017 Límit Salarial, fitxatge estrella
 20/06/2017 Futbolistes, més que noms
 30/04/2017 Així vaig veure jo la pistola de fogueig
 28/04/2017 Ca n'Orgul
 30/03/2017 Valorar la feina fosca
 06/03/2017 El dilema d'Europa
 04/02/2017 Abonats a fer el ridícul
 02/01/2017 Rebutgem la cara i ens quedem la creu
 02/12/2016 Sense perdó
1 | 2