AVUI A POL

EDITORIAL

ENTRE EL CIMENT I EL TALENT

No es pot negar la dinàmica: l'Espanyol ha aconseguit quallar un equip que com a principal característica és molt difícil de batre. Les estadístiques en aquesta ocasió van de la mà de les sensacions. L'aficionat perico ja no pateix veient l'extrema vulnerabilitat defensiva d'èpoques passades. Fins i tot, l'equip s'ha sobrepassat sorprenentment a la mala planificació de l'estiu gràcies a l'aparició fulgurant d'Aarón i les increïbles prestacions de David al central. Sense menysprear el sacrifici de Víctor Sánchez al lateral dret, que l'ambiciós Diego Reyes sembla definitivament acoblat o l'assegurança de vida que significa Diego López. Si l'objectiu és dir l'onze a la carrera, la rereguarda ja la sabem de memòria. Un ciment sòlid sobre el qual s'edifica la idea de joc de Quique Sánchez Flores: no cometre errades, deixar la porteria a zero i confiar que el talent dels homes de dalt acabarà apareixent. I la idea ha quallat. 

El concepte de projecte ha arrelat fermament a la mentalitat dels pericos, maquillant moltes crítiques justes sobre el mal joc de l'inici de temporada. El propi tècnic ho va reconèixer dissabte en una roda de premsa amb molta autocrítica, especialment el dia que més pit podia treure, ja que s'havien encadenat dues victòries seguides per primer cop al campionat. Però és que Quique sap que entre el ciment del darrera i el talent del davant encara manquen moltes corretges de transmissió, com es va veure a l'avorrit primer temps davant el Lega. La necessitat de minimitzar les errades fa que l'equip jugui massa tenallat i mirant encara massa cap endarrere. Això condemna les opcions de victòria, especialment com a local, si l'equip no obre ràpidament la llauna. Amb el marcador a favor, l'equip troba els espais per a llençar les seves puntes. Apareix llavors la qualitat i la velocitat que durant el segon temps ens va donar la victòria. Hi ha, a més, un element que es va afegir amb la inclusió de Caicedo tot just començar el segon temps. Declaració d'intencions d'anar a pel partit. Ambició.

Demà toca Copa, competició que per les nostres característiques -rebre pocs gols i eficàcia a domicili- ens pot anar molt bé per passar eliminatòries. Pel que fa a la lliga, abans d'acabar l'any, a l'Espanyol li queda un partit com a local contra un rival inferior que ha d'intentar assegurar i dues sortides a dos dels camps més difícils del campionat. Però la dinàmica que està agafant l'equip fa que el perico avui en dia afronti tots els compromisos amb inusitada confiança, especialment si va creixent l'equilibri entre el ciment i el talent i ens esperona l'ambició. Les ganes de guanyar.

PericosOnline

@PericosOnline  


 24/12/2017 ARA SI, BON NADAL!
 02/10/2017 PERDONAR I PERDRE
 25/09/2017 EVOLUCIÓ I CONSISTÈNCIA
 15/05/2017 ESPERANT L'EPÍLEG
 24/04/2017 GESTIONAR LES EMOCIONS
 17/04/2017 GUANYAR SENSE HORITZÓ
 10/04/2017 TORNA L'OPTIMISME
 05/04/2017 QUIQUE ES VA EQUIVOCAR
 03/04/2017 SAN MAMÉS: PROHIBIT PERDRE
 20/03/2017 DE NOU, LA PLANIFICACIÓ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 17