AVUI A POL

EDITORIAL

SABEM A QUÈ JUGUEM

La victòria a Vitòria deixa molt bones noticies, gairebé a la mateixa alçada dels tres punts. Gairebé, perquè totes les percepcions positives agafen relleu amb un triomf. Però també és cert que aquest és un triomf que certifica dinàmiques i trajectòries. I per sobre de tot, que l'Espanyol sap a què juga en aquesta lliga, almenys com a visitant. Pot agradar més o menys però hi ha un perfil molt clar de l'equip, i fins i tot una evolució, dibuixat en les dues darreres victòries al Villamarín i a Mendizorroza. 

Però abans de parlar de solidesa i estil, cal consignar actituds i noms propis. En referència a la predisposició, l'Espanyol va donar ahir dues passes endavant. Per primer cop, i no pas davant el rival més fàcil que s'ha trobat, l'equip va imposar la seva superioritat. L'Espanyol te millor equip que l'Alavés i ho va demostrar, imposant-se en gairebé tots els duels individuals i també col·lectivament. Som millors i vam guanyar. Ho vam fer també al Sadar i davant el Betis mostrant també solidesa però amb menys rotunditat. Però hi ha una cosa més i molt important. Per primer cop en lliga hem vist a l'Espanyol clarament anant a decidir un partit. Va ser en els minuts que van anar des de l'errada de Gerard al seu gran encert. L'equip es va sobreposar i el mateix Gerard també. Van veure que tenien el partit en el lloc just i al rival contra les cordes i van treure l'empenta necessària per a endur-se els tres punts. L'Espanyol no va ser només defensa, sinó també voluntat de guanyar.

Noms propis: David López està a hores d'ara entre els tres millors centrals de primera divisió. Si no fos perquè és migcampista seria imperdonable que no fos internacional. De fet, ho és. Aarón Martín és un exemple impressionant de maduració espontània. El seu partit d'ahir és de jugador que porta cinquanta partits a la categoria, i encara no porta cinc. Cal subratllar també la participació in crescendo de Jurado i posar en valor la qualitat dels minuts en pista de Reyes. I per descomptat, que Gerard es sobreposés al seu cansament i al bajonazo post penal per treure prou esma per dedicar els tres punts al fill que està esperant, metàfora d'un Espanyol que encara s'està incubant però que ja sap a què juga. Ordre, serietat i eficàcia. Una recepta que funciona de fabula com a visitant i que ha de començar a donar fruits a casa, davant d'un Leganés que ha de caure dissabte vinent a Cornellà.

PericosOnline

@PericosOnline 


 24/12/2017 ARA SI, BON NADAL!
 02/10/2017 PERDONAR I PERDRE
 25/09/2017 EVOLUCIÓ I CONSISTÈNCIA
 15/05/2017 ESPERANT L'EPÍLEG
 24/04/2017 GESTIONAR LES EMOCIONS
 17/04/2017 GUANYAR SENSE HORITZÓ
 10/04/2017 TORNA L'OPTIMISME
 05/04/2017 QUIQUE ES VA EQUIVOCAR
 03/04/2017 SAN MAMÉS: PROHIBIT PERDRE
 20/03/2017 DE NOU, LA PLANIFICACIÓ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 17