AVUI A POL

Fairplay per Jordi Pineda

L'ambició en el joc

Fa ja molts dies que aquest nou Espanyol va començar a rodar, i ara, per tant, podem començar a extreure les primeres conclusions. No definitives, evidentment, perquè això és molt llarg, però sí del que hem vist fins ara. Evidentment, el judici de la feina feta per Quique Sánchez Flores no es podrà realitzar fins que no hagi acabat la temporada i tinguem una visió global, però insisteixo, el que sí que podem fer actualment és un esboç de tot allò que els protagonistes del que en teoria havia de ser un conte de fades ens han mostrat fins a la data.

Concretament, a mi m'agradaria centrar-me en l'estil de joc d'aquest 'nou' equip. Si bé és cert que en absolut estic decebut, i de fet, encara crec en el que abans de començar la temporada ens van prometre Ramon Robert i Quique Sánchez Flores, sí que començo a tenir els meus dubtes de la manera de jugar que el tècnic madrileny està posant en funcionament. D'opinions n'hi haurà moltes, i cadascú pensarà quelcom diferent, però al meu entendre, la idea de l'equip continua sent la mateixa que va aplicar, per exemple, Galca, en la recta final del curs passat: Intentar defensar de manera correcta i sortir al contracop, i això, la veritat, ho trobo poc ambiciós.

Alguns diran que no podem optar a més, i que hem de jugar les nostres cartes de la millor manera. No hi estic d'acord. Hi estava d'acord fins aquest estiu, ara ja no. M'explico. Abans, és a dir, fins al curs passat, trobava lògic jugar d'aquesta manera, i és que el nivell de futbolistes amb els quals contava l'Espanyol, no donava per més. Quelcom que es va demostrar quan al principi de la seva era, Galca va intentar practicar un joc vistós, i va resultar un fracàs. Però si més no, aquest estiu vaig sentir per tot arreu que havíem fet un salt cap endavant. La inversió de Chen Yansheng va servir per dur a futbolistes, presumptament, de més qualitat, i a un tècnic, també presumptament, més competent. Aleshores, perquè continuem practicant el mateix joc? Més ben dit, perquè no practiquem un futbol més vistós, i sobretot, més ambiciós, si comptem, en teoria, amb futbolistes d'un nivell considerable?

Acabaré aquest article fent al•lusió a unes paraules recents de Constantin Galca, tot i que vull aclarir, per evitar malentesos, que, tot i que no penso que sigui un nefast entrenador, ni el trobo a faltar, ni el vull tornar a veure assegut a la banqueta local de l'RCDE Stadium. De fet, diré més, confio molt en Quique. Com deia, acabaré fent referència a unes paraules del tècnic romanès, on deia, referint-se al curs passat, que "la plantilla estava descompensada i es va poder veure que quan no jugava un dels habituals, l'equip patia molt". Precisament, això és el que em preocupa. Tot i haver millorat, presumptament, la qualitat dels integrants de la plantilla, tenim el mateix problema del curs passat. Un problema molt greu, i és que certament, la plantilla està molt descompensada, i quan no juguen els habituals, es nota. I si no, només cal recordar què va passar quan van faltar Piatti o Leo Baptistão. O millor encara, us imagineu que passaria al darrere si faltessin Víctor Sánchez i Diego Reyes, per exemple.

Jordi Pineda 

@JordiPineda23 


 31/08/2017 Un verano muy blanquiazul
 15/08/2017 Límit Salarial, fitxatge estrella
 20/06/2017 Futbolistes, més que noms
 30/04/2017 Així vaig veure jo la pistola de fogueig
 28/04/2017 Ca n'Orgul
 30/03/2017 Valorar la feina fosca
 06/03/2017 El dilema d'Europa
 04/02/2017 Abonats a fer el ridícul
 02/01/2017 Rebutgem la cara i ens quedem la creu
 18/12/2016 Els veïns, retratats
1 | 2