AVUI A POL

EDITORIAL

EIBAR, AL PUNT DE MIRA

Hi ha pericos que veuen l'ampolla mig plena i altres que la veuen mig buida. Sigui com sigui, els fets són els que manen i l'equip ara mateix té set punts passades vuit jornades. A la lliga de les sensacions li queden màxim un parell de jornades, i ara l'Espanyol ha de començar d'una vegada per totes a disputar la lliga dels resultats. En aquest sentit, un Eibar que ocupa la vuitena posició amb quatre punts més que l'Espanyol, és la demostració palmària que no calen grans virtuts per ser a la part alta de la classificació, però si aplicar-les amb claredat i destresa. Defensar bé i aprofitar les oportunitats; la regla d'or de tota la vida que aquest Espanyol encara no domina amb total eficàcia.

Portem dos partits amb la porteria a zero, però en portem quatre que no hem fet cap gol. El nostre actual estil de joc concedeix poques oportunitats a costa de generar-ne ben poques també. És essencial que els davanters tinguin l'instint assassí ben afinat, però el treball de pressió que s'els demana també limita la seva frescor els pocs cops que arriben a trepitjar àrea. Està clar que cal introduir algun canvi en aquesta dinàmica, algun d'aquests dos paràmetres ha de canviar perquè l'Espanyol comenci a guanyar partits. A la novena jornada cal que caigui la segona victòria o els núvols que fins ara només graviten sobre l'equip com una amenaça de tempesta poden començar a tronar.

Els de l'ampolla mig plena argumenten que l'equip és encara en construcció, però el cert és que estem a punt de completar el primer quart de la competició i encara estem posant els fonaments. Altres equips, el mateix Eibar, semblen molt més quallats dins de la seva modèstia. Defenses que defensen, migcampistes que corren i davanters que intenten ficar algunes de les que tenen. Tampoc volen la pilota. La seva recepta no és gaire diferent de la nostra. Però hi ha una gran diferència. Ells són l'Eibar i nosaltres som l'Espanyol. S'hauria de començar a notar, aquest mateix dissabte.

PericosOnline

@PericosOnline 


 24/12/2017 ARA SI, BON NADAL!
 02/10/2017 PERDONAR I PERDRE
 25/09/2017 EVOLUCIÓ I CONSISTÈNCIA
 15/05/2017 ESPERANT L'EPÍLEG
 24/04/2017 GESTIONAR LES EMOCIONS
 17/04/2017 GUANYAR SENSE HORITZÓ
 10/04/2017 TORNA L'OPTIMISME
 05/04/2017 QUIQUE ES VA EQUIVOCAR
 03/04/2017 SAN MAMÉS: PROHIBIT PERDRE
 20/03/2017 DE NOU, LA PLANIFICACIÓ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 17