AVUI A POL

Fairplay per Jordi Pineda

De pressa i corrents

Des del dia u de juliol el mercat de fitxatges està obert. Des d'aleshores, de fet, des que va acabar el curs passat, tots érem conscients que la defensa de l'any passat, la més golejada de la història del club, havia de patir modificacions. Modificacions considerables si no volíem repetir una temporada on es fessin protagonistes els gols en contra. Començava un nou projecte amb uns nous reptes i unes noves il•lusions, i amb Quique a la banqueta. Tot frustrat de moment per la debilitat defensiva d'alguns futbolistes que no encaixaven ni en l'anterior etapa del club, de misèries i poca cosa més, ni encara menys, en aquesta.

No sé qui i no sé com, però algú devia tenir la gran idea que Álvaro González o Rubén Duarte, per exemple, millorarien les seves prestacions amb un sistema defensiu millor. Però no. A la pretemporada ho podia semblar, però era tan sols pretemporada. La lliga, la realitat, ens ha fet tocar de peus a terra, i no ens hem trobat res més que el que hi havia. Vuit gols en dues jornades, precipitat encara per fer estadístiques, però suficient per treure conclusions que ja s'haurien d'haver tret amb anterioritat: hi ha jugadors que no poden jugar, que no tenen, si més no, actualment, el nivell necessari. Han de marxar.

Tard, bastant tard, però al final, sembla ser, que qui se n'havia d'adonar, se n'ha adonat. Comencen a marxar, o si més no, a buscar sortida, jugadors que en un principi no estaven a la llista de descartats, com Arbilla, però que ho haurien d'haver estat. (També estan els que sí que ho estaven i encara no han trobat destinació, però això ja és un cas a part). Els responsables se n'han adonat, i han rectificat. Fins aquí to bé si no fos perquè estem a hores de tancar el mercat, i després de tancar les sortides, encara haurem de concretar les entrades. Moltes entrades. Moltes entrades que ja s'haurien d'haver concretat fa dies, molts dies, perquè no podem estar pendents d'incorporar entre quatre i cinc jugadors en les últimes hores de marcat. És una barbaritat. I tot, per no donar les baixes oportunes en el moment oportú, i per no comunicar a certs jugadors que es busquin equip fins aquests últims dies.

Esperem que surti tot bé. Que al final, no ens haguem de lamentar de no tenir els jugadors adequats en defensa. Que deixem d'encaixar gols a cabassos. Això esperem, però el que està clar, és que acabi bé o malament, el procés no ha estat ni molt menys l'adequat. Una cosa és que tardin a dur cert futbolista perquè costen les negociacions. No és ni molt menys reprotxable que duguin un futbolista l'últim dia de mercat, en absolut. El que sí que ho és, és que deixin per l'últim dia, o més ben dit, per les últimes hores de mercat, el fitxatge de quatre o cinc jugadors nous. Jugadors que en la seva majoria són defenses, indispensables per Quique per construir el nou equip que ha d'aspirar, com va dir Ramon Robert, a lluitar per competicions europees.

Pel bé del funcionament del nou projecte més val que arribin totes les peces que falten, encara que sigui sota la botzina. Divendres a l'RCDE Stadium ja es respirava un aire de tensió i frustració a la graderia acabat el partit, i a més a més, tot i que de manera precipitada, alguns tímids xiulets van començar a fer acte de presència. Quelcom possiblement anecdòtic, però que si no s'actua com s'ha d'actuar, malauradament, acabarà convertint-se en habitual. Qui ho hauria dit fa unes setmanes que en tan sols menys de vint-i-quatre hores, els responsables del club es jugarien el nivell d'èxit del nou projecte. El temps corre, no s'atura, i estreny. Així que donin-se presa si no volen començar a escriure el segon capítol de l'era misèries esportives.

Jordi Pineda 

@JordiPineda23 


 31/08/2017 Un verano muy blanquiazul
 15/08/2017 Límit Salarial, fitxatge estrella
 20/06/2017 Futbolistes, més que noms
 30/04/2017 Així vaig veure jo la pistola de fogueig
 28/04/2017 Ca n'Orgul
 30/03/2017 Valorar la feina fosca
 06/03/2017 El dilema d'Europa
 04/02/2017 Abonats a fer el ridícul
 02/01/2017 Rebutgem la cara i ens quedem la creu
 18/12/2016 Els veïns, retratats
1 | 2