AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Què passa amb TV3?
La notícia que la Televisió Catalana no retransmeti la resta de la gira holandesa, ha molestat molt a la pericada, però desgraciadament aquesta notícia no provoca ja cap estupor. Fa molt de temps que estem assistint a un progressiu abandonament del deure d'aquesta televisió pública, que no es altre que el d'informar. Pot ser justificable que els pressupostos, -fets d'aquests material mal·leable que sorprenentment s'escurça per un costat mentre s'allarga misteriosament per un altre- no permetin arribar a tot arreu. Pot ser que sigui qüestionable que calgui esmerçar els pocs recursos existents en retransmetre partits davant rivals de qualitat dubtosa, com ho és el d'avui. Pot ser que a tot Holanda no es pugui trobar un equip tècnic que retransmeti un senyal a un preu competitiu. Però el que és absolutament inadmissible és que TV3 no desplaci un redactor i un càmera a fer el seguiment de l'stage de l'Espanyol a Holanda. La informació de la televisió pública catalana a nivell d'imatges depèn exclusivament del que benintencionadament pugui subministrar Espanyol TV, que compta amb material i personal ben escassos. I encara gràcies, perquè si no, l'apagada audiovisual seria total. Això seria plausible si es tractés de llocs o esdeveniments remots o inaccessibles però no sembla que dos bitllets d'avió d'anada i tornada a Amsterdam amb Vueling que no superen els 200 euros anada i tornada i una setmaneta d'hotel De Bildelberg que segons Booking val 539 euros, puguin desnivellar decisivament els pressupostos del Departament d'Esports.

En tot l'article no penso utilitzar l'evidentíssim argument del greuge comparatiu que tothom te en ment, ja que aquí no es tracta de ser ni més ni menys que ningú, sinó de tenir el tractament informatiu digne d'un equip de primera divisió. TV3 te dret a escollir la composició de la seva graella. Te dret a malbaratar espai informatiu d'un canal que s'està demostrant absolutament sobrer, com és Esports3 i programar un reportatge sobre la cuina d'Armènia (demà a les 14:33 per a qui tingui interès) que una tertúlia perica o simplement d'esports, tot i que ja sabem el que TV3 acostuma a entendre per tertúlies d'esports. I sabem que no te diners, per això farà aquests equilibris entre ràdio i televisió que s'esdevindran de cara a la temporada vinent. Però al que no té dret és a deixar d'informar o a fer-ho de manera qualitativament pitjor no ja respecte ja altres equips o esdeveniments, sinó respecte a la seva pròpia trajectòria. L'abandonament ha estat progressiu, temporada rere temporada, una mica menys, una mica pitjor. L'arxiu de TV3 guarda peces de les pretemporades gairebé d'ençà de la creació de la televisió pública. Ara diuen que no poden anar a Holanda, però és que tampoc van cobrir la totalitat de les anteriors estades a la Vall d'Aran. Tot això demostra molt poca voluntat de part dels responsables del departament. I per cert, aquest fet no és privatiu de la televisió, sinó de tota la CCMA, doncs Catalunya Ràdio tampoc no desplaça un simple tipus amb una gravadora i un micròfon. Aquí, no caldria produir senyal. Fins i tot hi ha una APP per la qual és podria donar el partit sense interferir amb la programació habitual.

És evident que el club ha de fer alguna cosa al respecte, però potser ja no en la direcció que s'havia fet fins ara, tractant de negociar amb els mitjans públics, gairebé pidolant una mínima atenció. El que cal fer és acceptar la situació i actuar en conseqüència creant i reforçant els mitjans propis o arribant a acords amb mitjans privats, perquè resulta evident que amb els mitjans públics d'aquest país ja no s'hi pot comptar.

Francesc Via 

@francescviapol


 19/06/2018 Un milió de raons
 11/06/2018 Gerard: l'hora de l'adéu.
 28/05/2018 Què vol Chen de nosaltres?
 21/05/2018 Athletic, Espanyol
 17/05/2018 Pau i la veritat
 14/05/2018 Tornem a 2013
 07/05/2018 Stop catastrofisme
 30/04/2018 Per a què volem a Gerard?
 23/04/2018 Aprofitem l'onada?
 16/04/2018 El pacte del Zotal
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 60