AVUI A POL

Fairplay per Jordi Pineda

Canvi d'escenari

Canvia radicalment el decorat. L'Espanyol continuarà sent l'Espanyol, però ja no serà aquell Espanyol que cada any havia de vendre futbolistes per arribar a pagar el crèdit d'Hisenda, que ben pocs cops podia portar algun jugador que il·lusiones a l'afició i que fes fer un salt de qualitat a l'equip, que sempre s'havia de conformar en aconseguir la salvació i para de comptar. Ja no ho serà. S'han acabat les falses promeses, aquelles que sempre es feien a principi de temporada prometent un any esplèndid i que al final mai es complien, i també aquelles que es feien abans d'iniciar els mercats de fitxatges, en què es prometia que es faria un equip competitiu, capaç de fer coses maques, i que finalment resultava ser un fracàs. Ara som un Espanyol nou, amb nous reptes i noves il·lusions, i de fet, ara mateix ja podem palpar el principi d'aquest canvi.

De fet, per primer cop en molts anys, l'afició està il·lusionada amb el que pot oferir aquest mercat de fitxatges. L'expectació per conèixer els primers fitxatges és màxima, i tothom espera noms que generin encara més positivisme entre la pericada, i és que si més no, fins al moment, tots els futbolistes que han sonat per arribar a Cornellà són d'un nivell superior als dels altres anys. Roberto Jiménez, un porter experimentat i amb un bon recorregut en el món del futbol, Tonny Vilhena, un jove migcampista amb una projecció enorme, Manuel Jurado, un jugador dotat d'unes grans qualitats, Nicolás N'Koulou, un central fort que domina el joc aeri, i així podria continuar nomenant futbolistes que sonen amb força per venir i que tenen unes qualitats molt superiors respecte als que teníem fins ara.

I no només els futbolistes que sonen generen il·lusió, també ho és l'entrenador que ja ha arribat, Quique Sánchez Flores. Un tècnic amb una extensa trajectòria tant a la lliga espanyola com a l'estranger, que proposa un estil de joc idoni per l'Espanyol, i que en la majoria de les seves etapes ha aconseguit els objectius pels quals se l'havia contractat. Un entrenador que dóna confiança perquè, a diferència de la majoria dels que havia tingut en els últims temps, arriba avalat pels seus bons registres en molts altres equips.

Tampoc s'ha de passar per alt la neteja del deute, una de les grans lloses de l'Espanyol en aquests últims temps. Mr. Chen ha deixat a l'Espanyol net, i això ha fet que aquest ara pugui afrontar el futur amb una tranquil·litat immensa i sense que el tema monetari influeixi negativament a la part esportiva, que prou minvada s'ha vist ja en aquests últims anys. Però és que aquesta millora econòmica no només beneficiarà al primer equip, sino que també serà de gran ajuda per millorar el futbol base o poder tornar a construir un femení més sòlid.

Aquest canvi radical en el club segur que es veurà reflectit també amb el que fa a socis, i és que s'espera que la xifra d'abonats creixi respecte a les dels últims anys, i esperem que així sigui. També amb l'assistència a l'estadi, que de ben segur que també serà molt més bona que la que s'ha registrat en els últims temps si l'equip finalment respon i ofereix el rendiment que tothom espera d'ell.

Jordi Pineda 

@JordiPineda23 


 31/08/2017 Un verano muy blanquiazul
 15/08/2017 Límit Salarial, fitxatge estrella
 20/06/2017 Futbolistes, més que noms
 30/04/2017 Així vaig veure jo la pistola de fogueig
 28/04/2017 Ca n'Orgul
 30/03/2017 Valorar la feina fosca
 06/03/2017 El dilema d'Europa
 04/02/2017 Abonats a fer el ridícul
 02/01/2017 Rebutgem la cara i ens quedem la creu
 18/12/2016 Els veïns, retratats
1 | 2