AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Gerard te la clau

La triada lògica és aquesta:

1) L'Espanyol no es salvarà si no fa un mínim de 20 gols que li permetran sumar uns 20 punts. Ha hagut de fer 21 gols per fer 22 punts. Recordeu que els equips, especialment els de la zona baixa acostumen a acabar amb els mateixos punts que gols a favor. Gol amunt, gol avall.

2) Els davanters han marcat 14 dels 21 gols de l'equip. Caicedo 6 Hernan 5 i Gerard 3. El 66%.
Els defenses han aportat 4 gols (Roco, Duarte, Víctor Álvarez) i els migcampistes 3 (Salva Sevilla, Víctor Sánchez, Jordán). El 33%.

3) Ergo, per arribar a l'objectiu caldrà repetir els mateixos percentatges de realització, però l'home que te la capacitat i la responsabilitat d'augmentar els registres golejadors de l'equip és Gerard Moreno.

La clau de la salvació passa per Gerard Moreno. Ni més ni menys. Ha estat el fitxatge clau de la temporada i fins ara, ni les lesions ni la seva ubicació al terreny de joc l'han permès lluir com d'ell s'esperava. Però Gerard ha de marcar, perquè si ell no ho fa, el més probable es que l'equip no es salvi. El registre golejador d'Hernan Pérez supera el que d'ell s'esperava i supera també els seus registres personals. Mai havia fet cinc gols en una temporada i molt menys a primera divisió. Complicat que repeteixi les cinc dianes. Caicedo també ha d'acomplir, és imaginable que pugui fer 4 o 5 gols més d'aquí al final. Burgui pot fer algun golet i fins i tot el batallador Mamadou pot trobar la porteria. Però Gerard ha de fer cinc gols o mes o els números difícilment sortiran.

Tenim a Duarte, i fins i tot a Roco, amb poder al joc aeri. Marcaran algun gol més de córner o pilota aturada. De fet, així n'han fet ja tres. Victor Sánchez també ha de fer alguna xarxa. L'any passat va ser el de la seva explosió golejadora. Probablement no repetirà, però te arribada i algun golet caurà. Marco Asensio, si per ventura algun cop xutés a porta, també podria ajudar a estrenar-se a primera i augmentar de passada el compte golejador dels homes del mig del camp. Marco és sens dubte un altre dels problemes d'aquesta temporada. Ha jugat massa partits per no dur cap gol. Però a aquest jugador no li podem demanar responsabilitat perquè és en fase de creixement i és un cedit. L'any vinent jugarà a primera. En canvi Gerard ha d'assumir la responsabilitat perquè si no jugarà amb el seu equip, l'any vinent, a segona divisió.

Gerard Moreno és un dels jugadors millor pagats de la plantilla i li pertoca en consonancia gran part de la responsabilitat. Va ser rebut per l'afició com un autèntic heroi. Our boy is coming home. No ha jugat a la seva posició ni ha trobat el seu joc, i també ha tingut lesions. Tot això és cert. Tant cert com que en aquest tram final de temporada li toca donar una passa endavant i tirar del carro. Demostrar que pot suportar la pressió de  no decebre totes les esperances que hem dipositat en ell. És el seu moment. Gerard te la clau.


 12/03/2018 Determinació
 05/03/2018 Potser Quique no ens entén
 28/02/2018 Com és possible?
 19/02/2018 La lliga en sabatilles
 16/02/2018 The big picture
 07/02/2018 Tribu
 29/01/2018 Butarque y se acabó
 26/01/2018 Gràcies Gerard
 18/01/2018 Cornellà ja no és verge
 15/01/2018 Facta, non verba
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 58