AVUI A POL

Petits Accionistes per APMAE

Alguna cosa a dir

Escric aquest article hores abans de que el Jutjat Mercantil número 2 de Madrid dictaminí les mesures cautelars, segons les quals es decidirà si es jugaran partits de futbol els divendres i dilluns fins que hi hagi una sentència que resolgui l'enèsim conflicte entre la Real Federación Española de Futbol i la Liga de Futbol Profesional.

La majoria de vostès hauran vist als mitjans de comunicació informació referida a aquest afer i declaracions de les parts afectades, de totes les parts? No, un cop més, la part que representa a l'afició ha estat obviada, i tenim alguna cosa a dir en aquest assumpte.

Per què? Doncs perquè vam ser els aficionats els que van fundar els seus clubs a partir dels darrers anys del segle XIX, perquè els vam mantenir al llarg dels anys passant un testimoni de generació a generació, perquè els socis vam ser els propietaris dels clubs fins que a la majoria dels casos en el futbol professional van ser obligats a transformar-se en Societats Anònimes Esportives, perquè mantenim un vincle sentimental i emocional que la majoria dels propietaris de clubs no tenen ni entenen, perquè un futbol sense aficionats no tindria cap sentit, perquè totes les altres parts estan representades (clubs, jugadors, àrbitres...) i perquè tenim dret, encara que sigui com a consumidors d'un producte a dir la nostra.

Des d'aquest cap de setmana, FASFE (Federación de Accionistas y Socios del Futbol Español) de la que APMAE és membre, ha iniciat una campanya de recollida de signatures al portal Change.org demanant que no hi hagi partits de lliga els divendres i dilluns, a més d'un calendari amb els dies i hores dels partits amb prou antelació.

La raó principal que esgrimeixen els clubs (tret del Real Madrid que s'ha desmarcat de la resta quan demanaven mantenir l'actual "status quo") és que no jugar en divendres i dilluns els hi suposa pèrdues econòmiques. Després em tornaré a referir a aquest assumpte, però es que al aficionats que paguem abonament i entrades no ens suposa perdre diners jugar en divendres i dilluns? ¿Per què un aficionat a l'opera pot veure al web de El Liceu que el dissabte 25 de juliol de 2020 a les 20.00 hores es representa Il Barbiere di Seviglia i totes les representacions anteriors i decidir si li val la pena comprar l'abonament i en canvi un aficionat d'un club futbol de primera divisió només pot veure al web de la LFP els horaris de les tres primeres jornades? I a més sense saber si es canviaran els horaris en funció del que es decideixi en les mesures cautelars. Perquè molts aficionats compren un abonament (o més d'un si van al futbol amb la família) sense saber a quants partits podran assistir, i això és un dany econòmic per a moltes famílies.

Fins aquí les raons estrictament econòmiques, que sembla que son les úniques que la patronal del futbol entén. Els aficionats volem anar a animar als nostres equips ocupant les nostres localitats, amb els amics, amb la família, i fer els partits en divendres i dilluns ho dificulta molt, sobretot pels aficionats que viuen lluny dels estadis, pels que volen venir al camp amb els seus fills o els seus pares, i no parlem ja dels que volen acompanyar als seus equips als desplaçaments.

Potser els ingressos dels abonaments en comparació amb els de la televisió son baixos, però també som nosaltres els que consumim als bars de l'estadi, comprem productes a les botigues dels clubs, paguem per veure per la tele al nostre equip quan no el podem anar a veure'l en viu i tota la publicitat que envolta aquest esport va dirigida a nosaltres, en definitiva, som els que mantenim aquest negoci.

Intentaré rebatre l'argument de la patronal de que no jugar en divendres i dilluns suposaria unes importants pèrdues econòmiques. Crec que estarem tots d'acord en que els partits on participin els equips que tenen una major audiència no han de solapar-se amb altres partits, però de veritat comportaria una pèrdua importantíssima de diners que coincidissin en el temps el Mallorca-Eibar, l'Alaves-Levante o el Leganés-Osasuna?

Finalitzo demanant-vos que doneu suport a la iniciativa de FASFE, ja sigui com aficionats individuals o com a penya o agrupació de seguidors de futbol. Per signar i obtenir més informació cliqueu aquí,

Molts pensareu que som pocs i que no hi ha res a fer...i així serà fins que no siguem conscient de la força que podem aconseguir amb una mica d'unió, coordinació i compromís, i perquè ningú ho farà per nosaltres.

Ferran Marín Pastor

Vice-President d'APMAE


 28/05/2020 La compensació pels partits a porta tancada de la present temporada
 05/12/2019 Passem comptes
 23/10/2019 Què tal us ha anat per Europa?
 23/03/2018 Es busquen pericos implicats
 18/12/2017 Contant els comptes
 16/06/2017 Després de l'hoquei, seguim amb el vòlei?
 20/03/2017 Fem seccions?
 27/07/2016 Compra de acciones: información de servicio
 20/06/2016 Participa del sueño
 18/05/2016 Vols fer-li una pregunta a Ramon Robert?
1 | 2 | 3 | 4