AVUI A POL

Can ràbia per Francesc Via

Gerard: l'hora de l'adéu.

L'operació Gerard Moreno ha estat plenament satisfactòria per totes les parts. Felices los cuatro. Bé, totes les parts menys per una: vostè. Però vostè (i jo) hem passat a un estrat secundari de les prioritats del club. No és un sentiment nou, però és cert que darrerament és més tangible. Tampoc cal esgarrar-nos les vestidures, és un signe dels temps. Però cal dir-li a la dirigència, per si no se n'ha adonat, que aquesta percepció generalitzada és un camí directe a la desafecció, a l'abandonament. Si ens venen una joguina ens han de donar alguna cosa a canvi: o una de nova o que l'equip aspiri d'una vegada per totes a quelcom més que la mediocritat. Que no?, doncs res: la deserció serà lenta i gradual. Som un bon grapat els pericos que podem aguantar qualsevol cosa. Però cada cop el grapat és més petit.

Que ningú dubti que Gerard volia marxar, però que ningú gosi a considerar-lo culpable. Vostè faria el mateix si li ofereixen mes calers i més possibilitats de promoció personal. No anar al Mundial es un autèntic escarni quan vam veure davant Tunísia, per exemple, que Rodrigo Moreno només s'assembla a Gerard en el cognom. Gerard és un jugador per un equip amb aspiracions i l'Espanyol d'avui no sabem a què aspira. Al Villarreal sí. Al Villarreal ningú diu "volem quedar el més a dalt possible". Allà el dubte és si faran Europa League o Champions. És un club de poble que pensa com un gran i nosaltres un històric que pensa com un de petit. A Gerard, que no crec que estigui gaire al Villarreal, que aviat el vendrà pel doble, estima i gratitud per aquests anys. I no li llenceu punyaladetes dient que no era el nou Tamudo perquè  ha marxat. Si us plau, Tamudo va voler marxar i no el vam deixar! Sabeu a on? Al Villarreal.

L'Espanyol volia vendre a Gerard? Doncs no podem dir un no rotund. Preferíem que es quedés? Si. Però no fins al punt de dir-li "fes un esforç i nosaltres farem un altre i et doblarem el sou. Ja farem fora a qui sigui perquè et quedis. Ets el pal de paller del nou projecte". No. Quan va arribar l'oferta oficial pel jugador, de seguida vam mirar de reüll els 17 milions que calia cobrir en vendes. Normal. Som una empresa. Hem venut per la quantitat que corresponia a la clàusula i hem obtingut una plusvàlua de 18'5 milions en tres anys. Es una gran operació. Una de les millors que hem fet mai. La manera com s'ha produït, demostra una gran sintonia amb el Villarreal, la qual cosa és bona ja que demostra ser un gran client i fer-ho amb pagaments aplaçats ens permet equilibrar comptablement tres exercicis. Repetim.

Ara vagi, agafi un full d'Excel i provi d'explicar-li tot això al seu fill mentre, amb la mà que li ha posat sobre l'esquena, comprova dissimuladament amb l'ungla si es poden desenganxar les lletres de 'Gerard' de la samarreta. Si no, tampoc pateixi. Aviat n'haurà de comprar una de nova. 

Francesc Via 

@francescviapol         


 11/06/2019 El plan Chen
 07/06/2019 Fisking Rubi
 03/06/2019 Gallego i la meritocràcia
 29/05/2019 Projectes
 20/05/2019 El moment és ara
 14/05/2019 El que volíem
 07/05/2019 Volver a creer
 30/04/2019 Perfils
 23/04/2019 Femení: despertar del somni
 15/04/2019 Horitzons de dubtes i certeses
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 64