AVUI A POL

EDITORIAL

ENS CAL EVOLUCIONAR

Sembla que el joc de l'Espanyol ha quedat congelat amb els primers freds del desembre i Quique no aconsegueix fer-lo avançar. Seguim sent un equip que no acostuma a perdre, però resulta obvi que ens costa moltíssim guanyar. Dues victòries a casa en nou partits, cinc en els disset disputats, és un balanç força minso a l'espera de dues jornades per acabar la primera volta. Entre l'infern de Mestalla i el desnonat Granada n'hauria de caure una altra com a mínim, per normalitzar una mica uns números que fan conjunt amb el joc: ni molt bons ni molts dolents. Molt discrets.

El missatge que envia el cos tècnic de portes enfora, és que això no sembla preocupar-los gaire. Aixi doncs, sembla que l'equip, emparat en la consecució dels objectius de la temporada -una desena plaça que no fa ni fred ni calor per molt que es vesteixi de primer pas del projecte a tres anys- li costa evolucionar. Gravita de forma inevitable la idea que l'entitat hauria d'haver fet una aposta més ambiciosa a nivell d'objectius, ja que el fet d'assolir-los amb relativa facilitat fa no només que el seguidor no es motivi gaire, sinó que a la plantilla tampoc els arribi la idea que la victòria és innegociable i necessària, no accessòria. Només així s'expliquen les lectures de la zona mixta i la sala de premsa on els jugadors i el propi tècnic van caure clarament en l'autocomplaença parlant fins i tot d'un gran partit que només van veure ells. La resta vam veure un partit avorridot esquitxat d'estonetes de bon futbol. Un altre cop manca de continuïtat al joc. Discreció. 

Ara bé, quedem-nos amb aquestes estones positives perquè com a mínim simbolitzen la recerca d'alguna cosa més. La criticada i sorprenent alineació de Salva Sevilla, que a estonetes ho va fer prou bé, i el canvi de sistema per a jugar amb un sol punta, són símptomes que el cos tècnic ha detectat finalment, i tracta de posar remei, encertadament o no, a la manca de creació i joc ofensiu. Que Quique s'hagi plantejat aquests canvis demostra que ha calat la idea que ens cal fer alguna cosa per evolucionar. Caldrà estar atents a si aquesta idea s'instaura només com una aspiració del tècnic o com una necessitat real de l'entitat, cosa que hauria per força de desembocar en algun moviment al mercat d'hivern, perquè amb el que tenim, per molt que es moguin les peces acabarà passant més o menys el mateix. Però és clar, si globalment tenim la percepció que anem pel bon camí per a la desitjada desena plaça, arribarem a la conclusió que ja estem prou bé, no?

PericosOnline

@PericosOnline     


 24/12/2017 ARA SI, BON NADAL!
 02/10/2017 PERDONAR I PERDRE
 25/09/2017 EVOLUCIÓ I CONSISTÈNCIA
 15/05/2017 ESPERANT L'EPÍLEG
 24/04/2017 GESTIONAR LES EMOCIONS
 17/04/2017 GUANYAR SENSE HORITZÓ
 10/04/2017 TORNA L'OPTIMISME
 05/04/2017 QUIQUE ES VA EQUIVOCAR
 03/04/2017 SAN MAMÉS: PROHIBIT PERDRE
 20/03/2017 DE NOU, LA PLANIFICACIÓ
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 17