AVUI A POL

Per la banda per Òscar Julià

Tenir FE en un projecte

He escrit moltes vegades que a l'Espanyol li fa falta un projecte, fins a pensar i segurament fer pensar a molts que estic obsessionat. 

Quan a finals de 2012 es va convocar la Junta General d'Accionistes en la que s'havia d'escollir el nou President, vaig tornar a escriure que el més important dels candidats era el projecte que tenien pensat pel club. Malauradament, cap candidat va arribar a presentar-nos mai cap cosa semblant a un projecte i, per això, un any més tard de la famosa Junta, vaig convidar a explorar una tercera via perica.

I, com aquests, us podria seguir recordant articles on demano a crits un pla que ens convidi a pensar en el mig i llarg termini, però em faria pesat.

Tots coneixem la delicadíssima situació econòmica de l'entitat (repeteixo, delicadíssima, molt més del que ens puguem arribar a imaginar) que, sens dubte, ha de ser la primera i màxima prioritat dels gestors del club. Però això no és incompatible amb aixecar la mirada per explorar fórmules que ens permetin fugir del qui dia passa, any empeny.

De fet, aquesta obsessió per fer un projecte ve de lluny, ve d'anys enrere. Recordo dinars amb quatre bons amics pericos on jugàvem a fer de Consellers de l'Espanyol (com imagino que la majoria dels que esteu llegint això heu fet molts cops). Ens passàvem l'estona enumerant coses que el club no feia i que podria fer. I sempre acabàvem acomiadant-nos dient que algun dia ens hauríem d'arremangar i posar-nos a fer un projecte per l'Espanyol.

Doncs bé, just abans de l'estiu de 2011, vam decidir que havia arribat el dia, que calia posar-se a caminar. Vam escriure una mena de propostes inicials, entre les quals us vull destacar les següents:

- L'important és el projecte, no les persones.

- No volem ser un grup d'oposició.

- Volem fer crítica constructiva (vehicular el malestar de molta gent). Volem donar forma a la "manca d'ambició" que molts critiquem.

- Volem imaginar el nostre model de club. Treballar un model de negoci a fons. Cal que sigui una cosa ben feta, ben elaborada, amb criteri.

- Volem tenir contribució del major número de pericos.

- Volem formar un nucli de gent implicada i de formacions i experiències professionals diverses.

Vam acordar que cadascú faria una llista amb 2 o 3 pericos del seu entorn i que professionalment tinguessin alguna cosa a aportar al grup. I, un cop vam tenir la llista de convocats tancada, vam celebrar la primera reunió de Futur Espanyol, en forma de dinar, el dijous 8 de setembre de 2011.

No us explico els detalls del què ha passat des d'aquell 8 de setembre fins ara perquè ja ho anireu descobrint els propers dies. Només vull aportar cinc pinzellades:

1. La feinada que s'ha fet durant aquests més de dos anys i mig és ingent. Estic convençut que el grup serà capaç de transmetre-ho.

2. El grup humà que conforma FE és enorme, de ben segur que ho acabareu descobrint. Durant aquest temps ha sortit i ha entrat gent al grup. Tots, absolutament tots, han contribuït a arribar fins aquí.

3. Tot el que s'ha fet sempre ha estat des de la il·lusió, amb to constructiu, i amb ganes de sumar i no excloure absolutament ningú.

4. Segurament alguns pensareu que som uns somiadors. Està clar que aquesta bogeria té un punt de utopia, però no volem seguir veient com el club se'ns escola entre les mans sense, com a mínim, haver fet alguna cosa que pensem que pot ajudar.

5. Jo vaig haver d'apartar-me de forma activa de FE ara fa una mica més d'un any degut a un canvi de posició a la meva empresa que m'impedia continuar. Segueixo recolzant de forma incondicional el projecte, com no podria ser de cap altra manera, però ho faig des d'una segona línia.

Si teniu ganes de sumar-vos al projecte i d'aportar el vostre gra de sorra a la possibilitat de construir un Espanyol encara millor, esteu convidats a venir a l'hotel Melià Barcelona Sarrià (avinguda Sarrià, 50, Barcelona) el proper dilluns 5 de maig a les 19h. Això sí, cal que abans us inscriviu a la web: www.FuturEspanyol.com .

I si voleu seguir les evolucions del grup, a més de la web, també ho podeu fer a:

Twitter: www.twitter.com/FuturEspanyol

Facebook: www.facebook.com/Futur.Espanyol

Youtube: www.youtube.com/FuturEspanyol

 

@OscarJulia

Facebook

Blog


 07/01/2020 Només és futbol
 22/12/2019 Massa poc ens passa
 28/09/2019 Abonats que no van a l'estadi
 20/09/2019 Perdent un altre tren
 06/08/2019 Si Borja Iglesias marxa
 31/05/2019 Rubi, d'heroi a traïdor
 19/05/2019 Aprofitar l'onada
 13/05/2019 Els últims 8 partits
 08/04/2019 De víctimes i culpables
 21/03/2019 Incrementar els ingressos
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 28