AVUI A POL

VÍCTOR SÁNCHEZ: 'LA SALVACIÓ ÉS EL REPTE MÉS IMPORTANT DE LA NOSTRA CARRERA'

02/06/2020
El rubinenc creu que davant possibles greuges en descans o horaris només queda adaptar-se: "No guanyarem res si ens queixem". "L'equip és totalment capaç de començar a sumar i guanyar, som un bon equip", insisteix

Redacció, 11:50h A poc més d'una setmana dies del retorn oficial de la Lliga amb el derbi andalús Sevilla-Betis com a plat fort escollit per a la reestrena, els equips de Primera han pogut per fi tornar als entrenaments col·lectius totals. Aquest dilluns es van viure les primeres sessions amb tota la plantilla al complet després de més de dos mesos i mig; en el cas de l'Espanyol, després d'una primera fase amb entrenaments individuals i una segona amb grups reduïts,  Abelardo va poder disposar per primera vegada de tots els integrants de la plantilla; ahir, després d'un entrenament matinal a la Dani Jarque, l'equip es va traslladar a la tarda a Cornellà-El Part, on els nostres es van exercitar gairebé tres mesos després de l'última vegada que ho va fer abans de la crisi del coronavirus. Aquest dimarts, ha tornar la feina en una única sessió novament a la Ciutat Esportiva. El dia ens deixa també les paraules d'un futbolista destacat de la plantilla, un dels capitans, Víctor Sánchez, al qual hem pogut preguntar els mitjans que seguim el dia a dia del club via whatsapp. 

El rubinenc ha començat explicant com està el grup després d'aquestes tres setmanes de treball: "L'equip està bé. Hem anat agafant el to físic. Hem treballat bé. Vull donar les gràcies al cos tècnic i al cos mèdic per ajudar-nos a tornar. Estem tornant a agafar sensacions". Qüestionat per què ha trobat més a faltar, destaca, "experiències de partit, 11vs11, sentir-te futbolista altre cop. Ha anat bé començar a poc a poc, però al final el que tots volíem era entrenar tots junts". Pel que fa a com estan físicament i anímica per afrontar una situació certament complicada, explica, "estem bé. Hem d'anar dia a dia".

Se li ha preguntat a Víctor per aquest desavantatge de Getafe i Levante, que gaudiran d'un dia més de descans que l'Espanyol, i si caldria demanar més equitat a LaLiga: "Són coses que solen passar. Estem pensant en el partit de l'Alavés. Volem anar partit a partit. Tenim molts jugadors, som una plantilla llarga, no només seran 11 o 12 jugadors, hauran de participar molts jugadors". Des del punt de vista mental, és com començar des de zero? En aquest sentit, pot ser fins I tot positiu?: "Hem pogut desconnectar I per fer coses que abans no podíem".

Un tema important i que podria marca diferències serà la gestió dels 5 canvis: "No crec que beneficia ni perjudica a ningú. El més important com ho faràs. Potser hi ha jugadors que saben que jugaran 30 minuts, però ho ha de fer al 100%. Servirà per dosificar jugadors. Si els utilitzes bé pot donar-nos moltes coses".  Malgrat les estadístiques, el capità perico insisteix que l'Espanyol surt perjudicat pel fet d'haver de jugar sense públic: "Ens pot perjudicar clarament. Ens agrada jugar a casa. La competició està una mica desvirtuada, sobretot pel calendari que tenim. Són les circumstàncies que hi ha i esperem que la gent estigui orgullosa de nosaltres des de casa". Tampoc sembla massa a favor jugar a la una de la tarda en ple juny: "Ja sabem que pot canviar-se l'horari si fa calor. Hi haurà molts horaris i ens haurem d'adaptar. No ho podem canviar, no guanyarem res si ens queixem". 

Sobre amb quina idea torna l'equip, Víctor afirma que "tornem amb la responsabilitat que estàvem fent un any dolent, però tenim marge per recuperar-nos. Si aconseguim l'objectiu serà un any que recordarem sempre".  Està en ment de tothom el pèssim record del partit a Pamplona, l'últim abans del tall: "Li hem donat moltes voltes. Hem analitzat la situació. Hem pogut sortir de l'espiral negativa i ens ajudi a veure les coses d'una altra manera. Esperem que hagi estat un punt d'inflexió".

 

 

Un tema que preocupa és l'estat del companys que van passar la COVID19: "Ho han passat malament a casa, fa temps que estan parats, estem gairebé tots igual ja. Físicament no som igual tots. Hem patit molt en aquest sentit i esperem que no influeixi en els partits de Lliga". Victor coincideix amb David López que aconseguir la salvació és el repte més important de les seves carreres: "Sí, podria ser. Si aconseguim l'objectiu, serà una gesta que recordarem durant molt de temps".  Costa trobar arguments per ser optimistes, però Víctor aporta alguns: "Crec que el fet d'estar a casa ens ha anat bé. Mentalment ens hem alliberat. Hem tingut una dinàmica molt dolenta. L'equip és totalment capaç de començar a sumar i guanyar molts partits dels onze, som un bon equip".

El que ningú dubta és que es clau començar guanyant:  "Hem de començar a sumar des de ja. Hem d'anar a Madrid I haurem de guanyar. Tot el que sumem des del principi, serà clau. Poden passar moltes coses; equips que es veuen bé, poden anar cap abaix, etc. No ens ha d'agafar per sorpresa".