AVUI A POL

LES DATES DEL MERCAT S'ADAPTEN A LA NOVA SITUACIÓ

03/06/2020
LaLiga mouria el calendari de fitxatges de principis d'agost fins a finals de setembre. Se li girarà feina als responsables esportius pericos amb mitja plantilla en una situació com a mínim incerta

Redacció, 7:30h Fa només uns dies la FIFA va publicar el calendari de transferències de totes les lligues mundials, és a dir, la proposta per a les dues properes finestres de fitxatges per a les diferents lligues nacionals, tant el corresponent al període estival com al mercat d'hivern. En el que afecta la Lliga espanyola, la sol·licitud enviada des de LaLiga a través de la RFEF fixava l'1 de juliol com la data inicial per al començament del mercat d'estiu, període que aniria inicialment fins a l'1 de setembre d'aquest mateix any. Cal matisar com desvelava el periodista Ramón Fuentes que aquesta proposta era l'enviada des de la Federació Espanyola abans d'aparèixer la pandèmia del coronavirus i que responia a l'obligatorietat de presentar-les amb un marge d'uns 12 mesos d'antelació a la seva entrada en vigor. Evidentment, el nou escenari provoca que s'estableixin noves dates adequades per als períodes d'inscripció; en el cas de la competició espanyola, encara no s'han concretat però anirien probablement des de principis d'agost fins a finals de setembre, és a dir, que arrenqui coincidint amb el final del play-off d'ascens a Segona Divisió i que finalitzi a la fi del mes de setembre, el que donaria les vuit setmanes que sol tenir el mercat espanyol tots els estius i dins de les dotze de màxim que estableix el Reglament de l'Estatut de Tranferencias de la FIFA. Emilio García Silvero, director legal de la FIFA, ja va advertir fa unes setmanes que podria "haver-hi diverses finestres. Dependrà de l'inici i del final de cada competició. La idea és que les finestres acabin just abans de començar cada campionat i no tenen per què coincidir". Recordem que el pla de LaLiga és que la 2020-21 comenci el cap de setmana del 12 de setembre.De totes maneres, caldrà esperar a la confirmació definitiva de l'organisme presidit per Gianni Infantino per a conèixer les dates oficials. 

Com ja és sabut, el proper mercat se li girarà feina als responsables esportius pericos ja que gairebé mitja plantilla es troba en una situació com a mínim incerta, ja que fins a 9 futbolistes dels 25  de la plantilla acabaven contracte o cessió aquest 30 de juny: Diego López, Javi López, Dídac Vilà, Naldo Iturraspe finalitzen el seu contracte i quatre més estan cedits per altres clubs com són els casos Calleri, Bernardo, Ferreyra Corchia. Caldrà refer evidentment l'equip treballant en base a una premissa essencial: si es fa un projecte per a la Primera divisió, o un altre encaminat a recuperar la categoria cas de consumar-se el descens a Segona; en aquest sentit, també sera determinant per saber si es poden retenir els futbolistes amb més mercat, en especial aquells que estan pendents d'una possible renovació com és el cas de Marc Roca, que acaba contracte al 2022 i no deixa de sonar en l'òrbita de clubs de primera línia tan nacionals com internacionals.