AVUI A POL

PERJUDICATS PELS HORARIS DE LES PRIMERES JORNADES

02/06/2020
Els rivals de les jornades 29 i 30 Getafe i Levante, tindran un dia més de descans que els espanyolistes.

Redacció 7:30h (actualització, 14:45h)  A banda de la sorpresa que van rebre els espanyolistes a l'adonar-se que el primer partit de la tornada caldria jugar-lo a les 13:00, horari que fins ara no s'havia contemplat a la represa de la competició, el calendari fixat per LaLiga té altres aspectes que perjudiquen clarament les opcions de l'Espanyol. I és que dos dels tres primers rivals, concretament els de les jornades 29 i 30, és a dir el Getafe CF i el Levante tindran un dia més de descans abans de disputar el seu xoc davant els blanc i blaus.

Per començar, el Getafe disputa el partit del seu debut a les 19:30h hores del divendres 12, per la qual cosa tindrà exactament tres dies fins el pròxim partit davant l'Espanyol, que es disputarà dimarts 16 també a les 19:30, és a dir 94 hores després, per 76 dels espanyolistes.

El mateix passarà quan l'Espanyol s'hagi d'enfrontar al Levante, amb horari encara per confirmar. Els granota juguen el seu partit davant el Sevilla el dilluns 15 a les 19:30h mentre que l'Espanyol ho fa un dia després davant el Getafe, per la qual cosa descansarà 24 hores menys que el seu rival. A més és molt possible que aquest duel es traslladi un altre cop a dissabte a les 13:00h si les temperatures ho permeten.

Tenint en compte la densitat de partits en aquest calendari i el fet que els jugadors gairebé no tindran temps d'entrenar i hauran de dedicar les hores després dels partits a recuperació, tenir un dia menys que els rivals és sens dubte un hàndicap que no cal menysprear, i que pot incidir clarament en el cansament i en possibles lesions. Només cal recordar com anteriorment, aquest tema dels horaris havia estat motiu de polèmica entre els grans, i no pas per dies de diferència sinó tan sols per unes hores. Caldrà esperar que el calendari sigui més benèvol en les pròximes dates i tingui en compte la igualtat del descans entre els equips.

 

 

Més enlla de les particularitats de l'horari de l'estrena blanc-i-blava, hi ha un altre fet que s'infereix dels horaris de les jornades 28 i 29 que va avançar diumenge passat el mateix Tebas i els encreuaments encara sense horari de la 30, i és que l'Espanyol jugarà contra dos rivals que tindran un dia més de descans que no pas els d'Abelardo, el que tenint en compte com està d'apretat el calendari sembla un bon avantatge per als nostre competidors. En la jornada 28, el Getafe, contra el qual ens enfrontarem en la 29, haurà jugat contra el Granada divendres 12 de juny, es a dir, tindrà setze hores i mitja més de descans que els blanc-i-blaus per preparar l'encontre del Coliseum, programat pel dimarts 16 a les 19:30h. La següent jornada es repetirà la història, ja que el nostre rival, el Levante, haurà jugat contra el Sevilla 24 hores abans, dilluns 15 a les 19:30h