AVUI A POL

ROURES: 'ELS DESCENSOS SI S'HA DE TORNAR A SUSPENDRE LA LLIGA? CAL APLICAR ELS PERCENTATGES QUE SIGUI I RESOLDRE EN UN DESPATX'

23/05/2020
El president de Mediapro, que explica que la seva amistat amb Tebas "te a veure amb la cultura democràtica", es felicita per la tornada del futbol: "Hem estat treballant molts perquè això succeís".

Redacció, 22h Jaume Roures, a l'igual que Javier Tebas, és avui un home feliç. Tal com volia, el Govern ha donat llum verda a la tornada del futbol, quelcom que venia defensant des de feia setmanes sobretot pensant en el component econòmic d'aquesta decisió. Com ja es preveia des de la signatura dels Pactes de Viana, ningú ha gosat posar pals a les rodes per aquesta tornada, i a partir del 8 de juny que ve tornarem a tenir futbol als camps buids de tota Espanya. El president de Mediapro, en entrevista a El Marcador de Radio MARCA, es felicitava recordant que "hem estat treballant molts perquè succeís i esperem que no surti alguna cosa que ho torci a mitjan juny. El futbol viu en el seu núvol i el virus ens ha fet baixar al terra i tothom ha vist que venien època de vaques flaques i tots han de col·laborar per a acabar la temporada el més dignament possible i no anar a pitjor". L'empresari ha desglossat les pèrdues si no hagués tornat la competició, i el que ja ha quedat pel camí: "Set mil milions a Europa i uns 600 milions aquí. A sumar al que ja s'està perdent i el que es perdrà fins que no torna la normalitat. Són pèrdues irrecuperables. Esperem que això de la tv ho recuperem i evitem que el mal sigui molt major". 

Ara, confirmat que torna el futbol, toca veure com es maquilla per evitar la fredor derivada de la manca de públicga que s'està deixant veure per exemple a la Bundesliga: "Ho intentarem, estem fent proves tècniques. Tenim el so ambient de tots els estadis i estem fent proves per a recrear el so i que acompanyi les retransmissions. Estem fent proves per a animar la graderia virtualment. Em sorprèn que no s'esforcin una mica més a Alemanya. Li falta el jugador número 12. La decisió no és al 100 per 100 nostra. Estem fent proves i ensenyant-li-ho a LaLiga i altres operadors. Abans de la primera emissió es decidirà. A mi m'agrada recuperar entre cometes l'ambient .Tot l'acompanyament, la calor, l'aficio, són una part molt important del futbol. Fins que no tinguem una vacuna no tornarà a ser com abans".

Roures defensa de fa temps que es jugui tots els dies de la setmana a diferents franges horàries: "L'avantatge que tenim és que es pot jugar gairebé tots els dies. A l'ésser a porta tancada no està condicionat pel cap de setmana. Hi ha més possibilitats que una temporada normal. La franja les decidirà LaLiga. Es tindrà en compte la calor i les emissions internacionals, hi ha molts paràmetres no solament un. Que hi hagi més dies ajudarà a agilitar el final de la temporada".

Una de les coses que més crida l'atenció és com Roures, proper a Podemos i sobiranista, ha establer una forta aliança amb Tebas, votant de Vox: "Jo crec que te a veure que siguem amics amb això de la cultura democràtica, i en concret amb la falta d'ella que el franquisme va arrossegar. Amb Javier hem tingut problemes i altres èpoques que no. Quan políticament la situació es tiba, riem de les febleses de la posició de cadascun i així seguim. Tinc amics en tot l'arc polític però això no canvia el fons de les coses. No sols hem de conviure, sinó compartir que la gent té visions diferents. Hi ha línies vermelles que no s'han de creuar i quan passa, trenco relacions amb aquesta persona. La situació a Catalunya? Jo crec que lposa de manifest les injustícies que s'han fet a Catalunya. El que tu deies divisió o sensació d'exagerar nimietats fins al paroxisme i que els tribunals hagin de resoldre'l tot... Tot això s'ha estat bolcant contra Catalunya durant molt temps ha creat una situació que no és fàcil de resoldre. Hi ha molta gent en què això es resolgui positivament, però no és fàcil perquè arribem a una barrera entre les dues situacions. Acabem amb el COVID, tornem-nos a asseure i acordem però que passi per la capacitat dels catalans de decidir el que volem ser de grans".

Tornnat a temes estrictament esportius, li han preguntat per què passaria amb el campió i els descenssos cas de no poder acabar la Lliga: "El raonable és intentar acabar no només pel tema econòmic sinó per l'esportiu, que els ascensos i descensos, classificacions i títols a més del títol tingui a veure amb aquesta realitat. Si no, jo crec que cal aplicar els percentatges que sigui i resoldre en els despatxos els resultats esportius. La federació ja va fer una primera amenaça de qui anava a Europa seguint la classificació. Com a França, que no he entès per què han parat la Lliga si queden 10 jornades i ara hi ha unes eleccions. Però ells van parar la Lliga i van agafar la classificació que hi havia en aquest moment".