AVUI A POL

POCHETTINO, AQUELLS PIJAMES I EL REGAL DE MOURINHO

23/05/2020
L'argentí, recordant aquella famosa frase quan en plena temporada a l'Espanyol se'l va situar a la banqueta del Madrid, ha admès que sempre va pensar que algun dia ocuparia la plaça del portuguès al club blanc.

Redacció, 11h Una de les frases més recordades del pas de Mauricio Pochettino per la banqueta de l'Espanyol la va pronunciar en sala de premsa l'11 de febrer de 2012, tot just abans d'un partit davant el Zaragoza i enmig d'un seguit d'informacions que havien sorgit al voltant de la seva continuïtat al front de l'equip perico, i el seu possible futur al Real Madrid. L'entrenador va voler ben tranquil a l'aficionat amb les seves paraules, en una roda de premsa que va quedar per a les hemeroteques quan sense deixar dubtes, va afirmar : "Tot i que no m'agrada la demagògia, només puc dir que els meus fills dormen cada nit amb el pijama de l'Espanyol. Així tanco tot aquest assumpte" "Hem de conviure amb els rumors. Tinc la tranquil·litat de portar molt de temps al món del futbol i sé viure amb naturalitat totes aquestes qüestions. Per sort sabem aïllar-nos de tot això i estem centrats en el que és important, el partit de demà contra el Zaragoza. No em sorprenen els rumor perquè sempre n'hi ha de tot tipus. Poden ser bons o dolents, però com que ara el vent és favorable... nosaltres passem pàgina de tot això i ens ho prenem com quelcom anecdòtic".

 

 

D'aquest famosos pijames ha tornat a parlar l'extècnic espanyolista; ha estat en una entrevista a The Guardian, on en ser preguntat Jose Mourinho, l'entrenador que va ocupar el seu lloc a la banqueta dels Spurs el novembre passat, fet que el podria fer tenir cert ressentiment. "No. Mira, amb Jose ens coneixem des de fa temps", explica recordant aquella frase respecte als pijames dels seus fills, símbol de com aleshores li resultava de difícil pensar en canviar de club. Mourinho va prendre nota d'aquella frase, i esperava amb un regal quan va tornar a coincidir amb Pochettino: "Va ser una ampolla de vi negre francès molt maca i dos kits del Reial Madrid. Mourinho em va dir, 'D'acord, aquests són els que es portaran els teus fills en endavant'. Hem mantingut una bona relació des de llavors i estic content que estigui al Tottenham, substituint-me. També estic content d'haver deixat el club amb la condició que el deixem i segur que està molt agraït per la manera com vam ajudar a construir el club, que ara és el seu club". Malgrat el que va dir al seu dia el de Murphy, desvela que malgrat no ho va admetre en aquella conferència de premsa, ho va pensar: "Sempre pensava que li reemplaçaria. Ell estava en al Madrid i jo li deia: 'Igual un dia puc ocupar el teu lloc aquí' i mira com canvia la vida. Ell ha ocupat el meu lloc al Tottenham. Increïble, eh?".

Ara, després de mig any sense poder signar per altre club per una clàusula amb els Spurs, l'argentí també admet que està "molt obert" al fet que li "sedueixi un projecte, més que un país" i diu que no descarta mudar-se encara que, en principi, li agradaria continuar vivint a Londres: "Es tracta del club i, per descomptat, de la gent, de la dimensió humana. Estem molt oberts. Per descomptat ens encanta Anglaterra i la Premier League. Continuo pensant que és la millor Lliga del món". A més, explica que malgrat la seva idea i la de la seva família és continuar vivint a Anglaterra, plantejar-se una trasllat a un club en un altre país "no és impossible".