AVUI A POL

SANITAT NO HA DECIDIT ENCARA QUAN ES PODRAN AMPLIAR LES SESSIONS D'ENTRENAMENT

22/05/2020
El ministre Illa s'ha referit a un punt clau per decidir quan torna la competició: "Ho estudiarem i quan hi hagi una decisió es comunicarà". Uribes: "El 12 de juny? Data concreta no hi ha".

Redacció, 16h (actualitzacio, 18h) La possible data de tornada de la Lliga segueix en l'aire; aquest migidia, després que COPE informés que la Primera divisió viuria el seu primer encontre en la represa de la competició el 12 de juny, el mateix president de LaLiga, Javier Tebes, publicava un missatge al seu compte de twitter aclarint que només es tornarà quan ho permetin les autoritats sanitàries: "Els clubs, directius, jugadors, àrbitres... de LaLiga, estem il·lusionats amb el retorn, però la competició només començarà quan les autoritats sanitàries el considerin possible... el treball de coordinació amb el CSD, RFEF; és i serà clau". Efecivament, perquè es pugui donar el pas  cal que es compleixin tots els terminis previstos en el protocol elaborat per la Lliga, i ara amb tots els equips entrenant per grups toca fer un pas més que seria començari els entrenaments col·lectius, el que correspon a la fase 4 dels entrenaments. Aquesta autorització ha de ser publicada al BOE un cop Sanitat doni llum verda, i a partir d'aquí, caldria comptar altres dues setmanes com a mínim abans de comçar a competir. Malgrat hi havia la possibilitat que aquest entrenaments comencessin el proper dilluns 25, al final sembla que el més probable és que tot es posposi una setmana mes, el que ens portaria al 19 de juny per començar de nou la competició. Com ja s'ha dit, les dates concretes podrien comunicar-se als clubs durant l'Assemblea General de dijous que ve 28 de maig. Esta LaLiga doncs en mans de Sanitat, que no ha pres encara una decisió sobre aquesta possibilitat que els entrenaments col·lectius s'obrin a més de deu jugadors alhora; ho ha desvelat el ministre Salvador Illa després d'una reunió extraordinària del Consell de Ministres que ha tingut lloc aquest mateix divendres. "Ho estudiarem i quan hi hagi una decisió es comunicarà", ha indicat el responsable del departament.

 

 

Per la seva banda, el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, assegurava desconèixer aquesta possible data d'inici de la competició i deixant clar que la decisió la prendrà Sanitat i que "tot dependrà" del fet que la desescalada tingui l'efecte desitjat: "No ho sé, no ho diré, ho decidirà el ministre de Sanitat, però al final el criteri és el mateix. Tenim les coses programades, protocols, dates possibles, però tot dependrà del fet que aquestes setmanes vagin bé i que no hi hagi cap reculada des del punt de vista sanitari. Està bé que hi hagi dates pensades, però la decisió serà del ministre de Sanitat. El 12 de juny és una de les possibilitats; no puc dir que aquesta serà la data, però el que és segur és que la tornada del futbol serà a porta tancada i sense públic en un primer moment. Cal prioritzar la vida i la salut, i si tot això va bé, tota la resta anirà posant-se en marxa, no tot alhora, però la idea és que tot comenci a funcionar amb normalitat i de manera progressiva".