AVUI A POL

FRANCESC ADELANTADO: 'EL FUTBOL SENSE PREMSA TAMPOC ÉS FUTBOL'

22/05/2020
El fotògraf explica la preocupació que hi ha en el sector pel seu futur professional arran les restriccions de clubs i LaLiga per la crisi del covid: "Em fa por que senti un precedent dolent i es coarti la llibertat per fer la nostra feina"

No estan sent els actuals bons temps per a la informació esportiva. Aquí a l'Espanyol ho estem vivint de primera mà, ja que els responsables de comunicació, que abans de la crisi del coronavirus ja van limitar les rodes de premsa, ara estan vetant als mitjans que seguim el dia a dia del club l'accés als futbolistes de la primera plantilla, que en canvi es prodiguen a l'estranger; en això cal afegir que a nivell nacional, encara està en l'aire quina cobertura podran fer exactament els mitjans radiofònics, escrits i també gràfics de la represa de la Lliga. Especialment complicada esta sent la situació dels fotògrafs, que han vist tallada radicalment la possibilitat de fer la seva feina, amb tot el que això suposa a nivell professional i també econòmic. Del tema hem parlat amb un dels professionals de més prestigi entre els que segueixen a l'Espanyol i a més, un perico de cor, Francesc Adelantado, que ens ha traslladat la preocupació del sector per seu futur. 

 

 

"Fins ara gairebé no hem pogut fer res, aquí a l'Espanyol teníem una presència molt propera malgrat ho era cop menys ja abans de la COVID, però des de la crisi no hem pogut fer res; a alguns fotògrafs ens han posat a la web donant un cop demà perquè no pots estar tot el dia sense fer res. Ara estem esperant que torni això que diuen futbol, i esperant notícies perquè no tenim gens clar el que podrem fer o no", s'ha lamentat el reporter gràfic, que ha volgut posar en valor la feina d'aquests professionals: "El futbol sense premsa tampoc és futbol, al nostre parer si no hi ha informació gràfica o una altra que no sigui tan parcial no hi haurà informació, els fotògrafs oficials t'oferiran allò que demanin els clubs o LaLiga, això és coartar la llibertat de premsa". Cara  a la represa, "s'està intentant que pugui entrar un mínim de fotògrafs, espai físic hi haurà, per exemple a les primeres fileres de les tribunes, no molestem, ni tan sols se'ns veuria, però em fa por que senti un precedent dolent i es coarti la llibertat per fer la nostra feina". "Perilla la nostra feina, els nostre mitjans poden pensar, per què tenir un fotògraf podent recórrer a les agències?", rebla amb el lògic neguit el Francesc, lamentant-se que "com no tens la llibertat d'entrevistar a qui t'interessa, tothom publica el mateix i te les mateixes fotos. Uniformitat, sembla que volen".