AVUI A POL

LES SECCIONS, A L'ESPERA ENCARA D'UN RECONEIXEMENT PER PART DEL CLUB

22/05/2020
Les converses porten paralitzades des de gener, quan van fer fora Roger Guasch. "Amb el recolzament social ens conformem. No volem que un suport econòmic sigui l'excusa perquè ens rebutgin", afirma Baqué.

Redacció, 7:30h Una de les poques notícies positives durant aquesta crisi del coronavirus ha estat com a causa de l'ajornament de les competicions les Seccions Deportives Espanyol, aquest engrscador perojecte promogut per pericos de base per recuperar les seccions històriques del club, han aconseguit quatre de cinc ascensos possibles en els seus diferents equips. Malgrat els ascensos han estat administratius, val a dir que esportivament e fa justícia ja que tots els equips beneficiats lideraven les seves classificacions, o estaven en zona d'ascens. Després que l'handbol hagi pujat de Segona a Primera catalana, com el bàsquet, l'hoquei patins de Primera a Nacional catalana i el filial d'hoquei a Segona, només queda que el volei pugui certificar l'ascens a Primera catalana. Les blanc-i-blaves van líders amb sis partits de catorze disputats. El president de les seccions blanc-i-blaves, Arnau Baqué, no amaga en entrevista a La Vanguardia la seva satisfacció per aquest èxit: "Estem contents, de moment portem un ple. Ara tenim pendent l'ascens de l'equip de volei, encara que la idea de la federació és reiniciar la competició a partir de juny o postergar el que queda de temporada fins a setembre, la qual cosa seria una bogeria per a planificar la següent". 

Una assigantura ependent des de la creació del glub és tenir alguna mena de reconeixement per part de l'Espanyol; les converses per aconseguir-ho estan paralitzades des de l'acomiadament de Roger Guasch, ex director general corporatiu del club. "Assumim que fins que no finalitzi la temporada de futbol no reprendrem les reunions. Amb el recolzament social ens conformem. No volem que un suport econòmic sigui l'excusa perquè ens rebutgin", insisteix Baqué a LV. El club es manté amb l'aportació dels aproximadament 450 socis que te i la quota dels equips base; el presupost és d'uns 125.000 euros, rel que afegeix molt de valor a la infraestructura que mantenen, i a més amb grans resultats esportius. "Ens agradaria passar a tenir el mateix escut, vestir la mateixa roba i, al cap i a la fi, tenir la mateixa identitat que l'Espanyol", explica Baqué. El reconeixement també els podria ajudar a aconseguir patrocinadors o fins i tot, en cas de lesions, poder ser tractats pels serveis mèdics del club: "Si aconseguim més ascensos, poder celebrar-los en el RCDE Stadium i que les xarxes socials del club ens donin suport, com fan amb les penyes". Seria clau per aconseguir-ho tombar les reticències de Chen Yansheng, que està centrat únicament i exclusiva en el futbol.

 

Chen va deixar clar el seu posicionament sobre el tema a la JGA del 2017