AVUI A POL

CORCHIA: 'EL CONFINAMENT M'HA PERMÈS RECUPERAR-ME BÉ'

22/05/2020
El francès, en declaracions a un mitjà del seu país, dona detalls de quin procediment quirúrgic es va segui al desembre amb el seu menisc per evitar recaure. També parla del seu futur.

Redacció, 7:30h Mentre els responsables de comunicació del RCD Espanyol segueixen vetant als mitjans que seguim el dia a dia del club l'accés als futbolistes de la primera plantilla, aquests tenen via lliure per parlar sense cap filtre en mitjans periodístics d'altres països i també en altres de corporatius de federacions territorials. Així, al llarg d'aquests mesos hem hagut d'assabentar-nos de notícies i declaracions fent-nos ressò de mitjans xinesos, argentins, uruguaians... fins i tot el canal d'streaming de la Federació Gallega de Futbol ha tingut el privilegi de comptar amb més presència de protagonistes en clau perica que els programes de ràdio, diaris i portals que intentem seguir al peu del canó enmig de mil i un entrebancs per part de les persones responsables de gestionar la informació des del club.

 

 

Els equips s'entrenen en grup des del passat dilluns, i en teoria no podran fer-ho tots junts fins a finals de la propera setmana 

L'últim exemple d'aquest lamentable fet és va produir ara fa uns dies, quan Sébastien Corchia va concedir una extensa entrevista a un mitjà francès, Le Petit Lillois, on entre d'altres temes parla sens ambatges d'un altre tema tabú des de l'entitat, l'estat mèdic dels futbolistes. Així, cinc mesos després de l'artroscòpia a la qual va ser sotmès en el menisc extern del seu genoll dret que va obligar a donar-li la baixa amb el compromís de recuperar-la tan bon punt el seu estat ho fes possible, confirmava, "Em vaig recuperar bé de la meva lesió, vaig fer una operació al menisc extern a mitjans de desembre. Va durar un temps perquè em van suturar el menisc en lloc de treure-ho, cosa que em permet no fer-me mal al genoll durant la resta i és fantàstic. Avui em sento bé i el confinament m'ha permès recuperar-me bé. Allà estic disposat a reprendre gradualment l'entrenament amb el grup, cosa que és molt bona perquè aquí hem reprès al centre amb totes les normes de seguretat". Recordem que el defensa va ser operat el 14 de desembre del problema que arrossegava de fa temps al menisc del genoll dret. Se li van detectar aquests problemes des del partit davant l'Eibar a Ipurua; inicialment es va dir que seguiria un tractament conservador durant un temps per tractar el problema per posteriorment anar incrementant les càrregues de treball; el pla era que en funció de la seva evolució s'avaluaria novament la seva situació i es determinaria si seguir amb aquesta línia de tractament o optar per un canvi, passant finalment pel quiròfan. El francès, que està treballant en el gimnàs de la Ciutat Esportiva, es va sotmetre's fa dues setmanes als test PCR sol·licitats per LaLiga al costat de la resta de la plantilla.

 

 

Corchia està cedit pel Sevilla fins al final efectiu de la temporada, reservant-se el conjunt blanc-i-blau una opció de compra de tres milions d'euros que lògicament en cap cas es pensa executar. Des del primer moment va generar dubtes el seu llarg historial de lesions; en la seva presentació va explicar com al Benfica ja es va lesionar en el tercer entrenament, i va mostrar la seva confiança de tenir més sort a l'Espanyol; tot i això només ha jugat 270 minuts en Lliga repartits en tres partits, i 360 en les quatre actuacions en competició europea. El francès, ha sonat aquestes setmanes com a futurible del RC Lens; sobre aquests rumors, explica: "El meu agent ha parlat i no penso aprofundir més. En qualsevol cas, no hi ha contacte".