AVUI A POL

'LA CLAU DE L'RCDE SPECIAL ÉS QUE SOM UNA FAMÍLIA

07/04/2020
José Maria Francia "Tato", ajudant del cos tècnic dels Special i una de les ànimes del projecte ens explica com viuen els futbolistes el confinament: "Estan amb moltes ganes d'entrenar i jugar".

Redacció, 15h La suspensió de la competició i el confinament de la població no només ha afectat parlant en termes esportius a la primera plantilla blanc-i-blava, també ha deixat apartades del verd les del femení, els equips de la base i com no, a l'Espanyol Special. Els nostres futbolistes, veritable orgull de l'espanyolisme, estan seguint una rutina d'exercicis físics diaris per poder estar el més en forma possible quan es reprengui la competició, i com si fos un equip 100% professional segueixen de manera disciplinada la taula de tasques que han rebut dels seus tècnics, que a més mantenen el contacte telefònic i per videoconferència amb l'aplicació Zoom, que s'ha fet tan popular en totes les llars. Quan va aturar-se la competició, l'Espanyol Special era colíder de la tercera edició de LaLiga Genuine empatat amb Rayo, Mallorca y Oviedo després de vèncer els tres partits davant Cádiz, Celta i Girona, tres dels clars aspirants al títol, i es van quedar sense poder jugar la tercera fase de la competició programada pel cap de setmana del 28 i 29 de març a Las Palmas de Gran Canària.

Al nostre programa hem volgut parlar amb José Maria Francia "Tato", ajudant del cos tècnic dels Special i una de les ànimes del projecte, ja que sol ser un dels animadors en les concentracions d'un grup exemple de superació -i promotor del scàntics en l'autocar- i ara treballa en la preparació física i la gestió emocional del grup: "El confinament el portem com tothom, hi ha dies millors i pitjors però provem de portar una rutina. Estem en contacte amb un grup de whatsapp, amb videotrucades i una videoconferència a la setmana. Estan amb moltes ganes d'entrenar i jugar, però tranquils". L'equip com dient anava camí de reeditar el títol de la primera edició de LaLiga Genuine: "Hem començat molt bé amb uns resultats molt positius; qualsevol jugador el que necessita és jugar i estar actiu, però estem en contacte diari amb una rutina d'exercicis que ens va dissenyar el club, hem fet uns vídeos perquè visualitzin els exercicis. Amb ganes que tot passi i començar a entrenar". "Si hi ha previsions per tornar? Estem a l'expectativa de com acabarà. Sigui com sigui, els jugadors faran el possible per anar a jugar perquè representar el teu club és el millor", ha reblat Tato: "Els animem diàriament amb vídeos, fent reptes entre nosaltres i fent que estiguin en contacte. Cadascú ho porta a la seva manera, però entre bromes intentem que passi tot el més ràpid possible".

Aquesta iniciativa ha aconseguit guanyar-se el respecte i l'admiració de tot l'espanyolisme, que no ha deixat d'aplaudir les mostres d'espanyolisme que han anat deixant pels diferents camps d'Espanya: "La clau és la gran pinya que s'ha format en l'equip, el nostre lema és que som una família, tècnics i jugadors tenim una grana relació, amb molt de respecte, i es transmet en el terreny de joc".