AVUI A POL

RUBIALES: 'ENS SEMBLA INJUST QUE HI HAGI EQUIPS QUE ES BENEFICIÏN O SURTIN PERJUDICATS PER AQUESTA SITUACIÓ'

07/04/2020
"Quan l'administració ho permeti acabarem la competició, és just que tots s'enfrontin contra tots a casa i a fora", reitera el president de la RFEF, que insisteix que jugar a l'estiu "no ha de ser una solució que hàgim de contemplar com la primera"

Redacció, 7:30h Davant la crisi del coronavirus, el gran interrogant dels afeccionats és si la Lliga tornarà abans de final de temporada, i si és així, quan i en quines condicions ho farà. Hi ha una persona clau en aquesta decisió, Luis Rubiales, president de la Real Federació Espanyola de Futbol, que des de fa setmanes manté una línia molt clara: el futbol ha de tornar, però sense posar-se cap data límit, i a més, emparant-se en la "justícia", insisteix que cal que la classificació quedi definida pel que passa en els terrenys d ejoc i no pas de manera administrativa, el que descartaria anul·lar el jugat fins ara, o deixar la classificació com va quedar en suspendre's la competició.

En aquest sentit, el president de la RFEF assegurava a l'espai Todo es mentira de Cuatroº que jugar al juliol i agost "no ha de ser una solució que hàgim de contemplar com la primera" davant les altes temperatures que hi haurà; en aquest sentit, ha assegurat que Ceferin, president de la UEFA, "no ha posat com a data límit el 3 d'agost" perquè tot finalitzi.  

Aquesta afirmació arriba immediatament després que LaLiga i la UEFA hagin reservat, en un calendari conjunt, el 5 d'agost com a nova data de la final de la Copa del Rei a Sevilla, una decisió que genera controvèrsia per com poden afectar les condicions climatològiques als futbolistes. Pel que fa al nou calendari, segueix denfensant que "nosaltres hem agafat la nostra pròpia proposta. Ceferin no ha posat com a data límit el 3 d'agost. Quan l'administració ho permeti acabarem la competició, és just que tots s'enfrontin contra tots. Jugar a l'estiu és una solució extraordinària, amb les temperatures altíssimes. No ha de ser una solució que hàgim de contemplar com la primera". Al seu parere, el retorn del futbol ha de ser amb la salut i la seguretat garantides, i compaginant-ho amb la justícia esportiva ja que per a ell ningú es pot aprofitar de la situació, fent referència de manera indirecta a clubs com el nostre que podrien salvar-se adinistrativament: "Quan la salut ho determini acabarem aquesta competició, ens sembla injust que hi hagi equips que es beneficiïn o surtin perjudicats per aquesta situació": "És important que es vegi que hi ha dos punts de vista: tornar costi el que costi al més aviat possible i el de la RFEF que és tornar quan es pugui tornar, quan la salut de tots estigui garantida. La Federació va suspendre les competicions abans de l'estat d'alarma i creem una comissió de seguiment. Per molt quantioses que siguin les pèrdues, en aquesta indústria les recuperarem a llarg termini. La salut no es pot recuperar".

No desapprofitava el mandatari per enviar un nou dard a LaLiga per no atendre les ajudes de la RFEF: "Vull dividir el futbol en dos grans blocs: les mil llicències del futbol professional i el més d'un milió de llicències responsabilitat de la RFEF. Les mesures econòmiques de Primera i Segona recauen sobre LaLiga. Als clubs humils, de Segona B, Tercera, Futbol Femení... Hem garantit al cent per cent les subvencions i una línia de crèdit. Li hem proposat el mateix a LaLiga un macro crèdit que permeti sortir d'això perquè no hi hagi ERTES. Desafortunadament no s'ha atès aquesta petició".