AVUI A POL

ELS CONTRACTES QUE ACABEN EL 30 DE JUNY S'ESTENDRIEN AUTOMÀTICAMENT FINS QUE ACABI LA TEMPORADA

07/04/2020
El document base elaborat per la FIFA contempla que si un jugador que acaba contracte ja ha signat un altre, serà efectiu al final de la temporada; cada federació tindrà llibertat pel que fa a la finestra de fitxatges.

Redacció, 7:30h Un els grans interrogants pel que fa a la possible represa de la Lliga, la de què passarà amb els els contractes que acaben el 30 juny -l'Espanyol é sun club particiularment afcetat per aquesta situació, ja que te 10 homes en la mateixa-, podria estar en vies de resoldre's després de les reunions del Grup de treball de la FIFA (clubs, ECA, federacions membre) en que s'ha abordat la qüestió de l'extensió del contracte dels futbolistes i també el de les finestres de fitxatges. De les mateixes ha sorgit un document base que s'aniria actualitzant en funció del curs de la pandèmia, i on atenció la FIFA anuncia que acceptarà qualsevol canvi addicional en les lligues o una extensió al final d'elles i, segons cadascuna, es crearan les noves finestres de transferència.

Contractes dels jugadors

Els contractes que acaben 30 juny s'estendran automàticament fins que acabi la temporada... sense data fixa.

Si un jugador que acaba contracte ja ha signat un altre, serà efectiu al final de la temporada.

S'ha de donar prioritat a l'antic club per a completar la seva temporada amb el seu equip original a fi de garantir la integritat d'una lliga interna i un torneig. No l'1 de juliol de 2020.

FIFA ha suggerit a les seves federacions membre que clubs i empleats han de col·laborar mà a mà per a arribar a acords econòmics esportius quant a l'extensió de les competicions. Les decisions unilaterals sobre la diferenciació dels acords sol es reconeixeran quan es prenguin de conformitat amb la legislació nacional. Sobre traspassos, cada Federació tindrà la llibertat d'iniciar i acabar la seva finestra de fitxatges sempre que es compleixin les 16 setmanes que estableix la FIFA (dues finestres). El DT pot modificar les dates i/o els períodes de registre, ja sigui dins del TMS o notificant a la FIFA de qualsevol altra manera.

Com apuntem, són deu jugadors que acaben el contracte al juny, i en circumstàncies normals estava previst que la majoria acabessin la seva etapa a l'Espanyol. Entre aquests hi ha jugadors cedits amb una opció de compra o bé amb un contracte opcional d'allargar el seu vincle. Fent comptes, Diego López, Javi López, Iturraspe, Campuzano, Dídac, i Naldo -aquest te un any més opcional- acaben al juny. A ells se sumen les cessions de Ferreyra, Calleri, Corchia i Espinosa, alguns dels quals tenen una clàusula d'opció de compra. Pel central caldria abonar 4,5 milions; la resta té més que complicat per alt cost o pel seu pobre rendiment, casos d'Iturraspe Ferreyra -va signar fa un any una cessió per 2,2 milions i caldria pagar altres 5, 8 quilos per ell-. Calleri, un home que sí ha convençut, te un preu prohibitiu, 22 milions d'euros. Corchia, que està en procés de recuperació malgrat no te fitxa, costa tres milions. Un cas apart és el de Campuzano, en canvi, a qui caldria veure si se'l renova per cedir-lo. Hi ha casos especials com els de Javi Lopez, que ha recuperat protagonisme en l'últim tram de temporada amb Abelardo i podria seguir un any; també interessa la continuïtat de Dídac, mentre que en el cas de Diego López requeriria rebaixar-se el seu elevat sou en almenys un 50% per tenir alguna opció de continuar.

El passat 5 de febrer Calleri analitzava el seu pas per l'Espanyol: "Sóc conscient que puc ajudar a l'equip de moltes maneres. El gol és necessari per a tothom. Estic complint altres funcions i el que està més centrat és el Raúl. Estic trobant el meu millor estat de forma després d'uns mesos desastrosos. Vaig arribar sense fer pretemporada. Els meus primers mesos van ser desastrosos. Amb l'arribada d'Abelardo estic més còmode. Estic millorant dia a dia. Vull ajudar a l'equip en el que em toqui. Li tinc molt afecte a Abelardo, el considero un gran tècnic. Ens pot ajudar molt a tots i hem d'ajudar-lo també a ell"