AVUI A POL

ALBERT BOTINES: 'EL SENTIR GENERAL DELS FUTBOLISTES ÉS QUE VOLEN JUGAR'

31/03/2020
El representant ens ha traslladat el sentir del món del futbol: "Està clar que es volen acabar les Lligues". Els ERTOs: "Els futbolistes estan preocupats, a ningú agrada que li toquin el seu salari". El mercat: "L'afectació serà gran".

Redacció, 15h Com es ve apuntat després de la reunió mantinguda ahir entre LaLiga i els clubs, la patronal contempla el retorn de la competició el mes de juny. Donada la situació actual la competició podria prolongar-se fins a finals de juliol i en la gran majoria dels casos a porta tancada. En aquest escenari estimen unes pèrdues pròximes al 20% per als clubs; si no tornés la competició, les pèrdues en televisió ascendirien al 30 per cent. No obstant això, LaLiga també s'ha plantejat el pitjor dels escenaris, donar per acabada la temporada, decisió per a la qual podria haver una data límit: si el cap de setmana del 27 de juny no s'ha reprès la competició, es podria cancel·lar tot i que caldria saber com quedaria la classificació tant pel que fa a les posicions altes de les classificacions com pel que fa referència a ascensos i descensos.

De tot plegat hem parlat amb Albert Botines, agent FIFA i CEO i responsable del departament de futbol professional i internacional de Goal Management, una important agencia de representació de futbolistes. Un dels principals actors del mon del futbol està sent potser un dels que menys s'està pronunciant públicament durant aquesta crisi pel coronavirus; es tracta dels futbolistes. Botines, que durant aquestes setmanes ha vist com la seva activitat professional s'està veient com tants d'altres sectors afectada i fins i tot han caigut operacions de mercat amb els seus representats, ens ha traslladat què es pensa en el seu sector: "Es pensa i es desitja que es pugui tornar, els clubs estan a l'expectativa. La idea de LaLiga és engegar-ho com sigui i acabar, tot i que estàs en mans del tema sanitari. Per als clubs és molt difícil a nivell de planificació, clubs com l'Espanyol no saben on estaran el proper curs". 

"Els jugadors volen jugar, i també estan preocupats pel tema de l'ERTO i quina part del sou els trauran, tot i que estan molt conscienciats amb la situació. Però a ningú agrada que li toquin el seu salari", ens explica abans de parlar d'aquestes informacions sobre la davallada en el valor de mercat dels futbolistes: "No crec que els jugadors perdin molt de valor, el problema és que els clubs interessat en fitxar un futbolista no tenim la mateixa expectativa ni pressupost per tirar endavant una operació. Crec que a nivell de traspassos la cosa canviarà bastant. L'afectació en els clubs serà gran". 

"Si els jugadors estan per jugar sigui com sigui? Penso que a nivell general volen acabar les Lligues i jugar, però hi ha diferents casuístiques; com es gestionarà el cas dels que acaben el 30 de juny? Com es gestionarà? Hauran de jugar amb el seu actual club? Serà un garbuix. Ara mateix tinc cubs interessats en jugadors que acaben contracte, però demanen esperar", considera, avisant que per evitar conflictes la UEFA hauria d'aplicar alguna nova normativa legal per estendre els contractes amb data de caducitat aquest estiu. "Tothom està a l'expectativa però esta clar que es volen acabar les Lligues", ha reblat.

Per això precisament, sembla estrany que les aficions acceptin fórmules com la proposada de concloure la temporada amb una fórmula Mundial, sense aficions: "No em convenç res. Un partit de futbol sense animació ni gent al camp no és res, perd tota la gràcia".