AVUI A POL

'JUGAR CADA 48 HORES I EN LA DATA QUE ES DIU SUPOSARIA UN RISC MOLT GREU PER LA SALUT I LA VIDA DELS JUGADORS'

31/03/2020
Francisco Esparza, especialista en Medicina de l'Esport, admet que li fa por pensar en les condicions en que s'hauria de jugar a l'estiu.

edacció, 15:15h El president de LaLiga, Javier Tebas, malgrat les notícies que arriben de la situació sanitària, continua mostrant-se optimista sobre la reanaudación dels campionats de Primera i Segona Divisió; com es va explicar fa uns dies, la patronal contempla, en el pitjor dels escenaris, jugar partits cada 48 hores a causa de l'atapeït que estarà el calendari. Aquesta decisió d'apretar sobremanera les dates te implicacions de diferent tipus.

En aquest sentit, el president de l'Associació Espanyola de Dret Esportiu (AEDD), Antonio Millán Garrido, en declaracions al portal Andalucía Información, diu que "ara mateix, al meu entendre, constitueix un atreviment parlar de quan i com puguin reprendre's les competicions esportives, en aquest cas les de futbol professional. La idea de LaLiga és concloure aquestes competicions, això requeriria que, a final d'abril, i només falta un mes, la situació sanitària hagués canviat favorablement de manera substancial, perquè en el primer o segon cap de setmana de maig poguessin disputar-se partits, encara que fos a porta tancada". Respecte al plantejament d'acabar les lligues Millán Garrido reitera que "no pot aventurar-se quina vagi a ser la situació social i econòmica al final d'aquesta, encara que les prediccions no són falagueres. I és aquesta la que, en aquests moments, em preocupa. El futbol, tant el futbol-indústria com el futbol-esport, resultarà afectat per la crisi, com qualsevol sector, però en molta menor mesura que uns altres. Els clubs i també els jugadors hauran d'assumir, amb generositat, els efectes desfavorables de la crisi, amb la seguretat que seran ajudats per LaLiga i le sfederacions. Estic segur, en definitiva, que, sigui com sigui la forma de terminació de les actuals competicions, la temporada 2020-21 el nostre futbol estarà funcionant amb total normalitat".

Més important encara que l'economia és la salut dels jugadors, i aquí crida l'atenció el manifestat a Ràdio MARCA un especialista en Medicina de l'Esport com és el doctor Francisco Esparza, el traumatòleg que va revisar la rehabilitació d'Alejandro Valverde després de l'operació de genoll que va sofrir fa dues temporades. Així les coses, va parlar clar sobre la situació que viurà el futbol en els pròxims mesos: "La calor és un factor de risc bastant important, permetrà que la temperatura corporal incrementi molt. Els riscos de lesions serien enormes. De pensar-ho em fa por pels futbolistes, jugar cada 48 hores i en la data que es diu suposaria un risc molt greu per a la seva salut i per a la seva vida".