AVUI A POL

ALBERTO ARIZA: 'L'ESPANYOL COM SEMPRE HA DEMOSTRAT QUE ÉS MOLT SOLIDARI I SOCIAL'

30/03/2020
El director de l'Àrea Social explica els detalls de la xarxa d'ajuda als socis més vulnerables. "La gent ha de tenir clar que el club mira per ells, la decisió serà bona i pensant en la seva massa social", explica de temes com què passarà amb els carnets

Redacció, 14:45h L'Espanyol ha volgut mostrar la seva sensibilitat en uns temps tan extraordinàriament difícils per la pandèmia del coronavirus creant una xarxa d'ajuda als seus socis més vulnerables, aquells que tenen més de 75 anys o que són discapacitats, amb un servei d'assistència que pot ser telefònica o d'enviament d'aliments o de medicines a aquells socis que ho requereixin. El club posarà en contacte els socis que ho demanin amb socis voluntaris, que visquin a prop del necessitat, i d'aquesta manera permetrà que  estiguin assistits. Una acció lloable en la qual contribueixen La Fundació, els Voluntaris RCDE i la Federació de Penyes de l'Espanyol.

De tot plegat hem parlat al nostre programa amb el director del Área Social del RCD Espanyol, Alberto Ariza. Ell, una persona que tan bé coneix l'espanyolisme de Base i sempre molt sensible a les necessitats de les persones amb necessitats, ha destacat que amb aquesta iniciativa "provem com a club donar un servei social que fa molta falta. La nostra afició els nostres grups i el club ja ajuden cada dia, però volíem fer oficial aquesta xarxa. No som aliens a la crisi social i sanitària que vivim aquestes setmanes per ajudar els nostres socis més vulnerables. Els nostres voluntaris treballen cada dia per donar ajut, està la xarxa de penyes gestionada per la FCPE que ens permet arribar a tota Catalunya, i també tenim voluntaris per part de La Fundació. Si malgrat tot amb això no troben una persona disponible a través de les nostres xarxes socials farem una crida als nostres socis per gestionar aquesta necessitat". També cal destacar el servei no presencial, sinó de tele-assistència: "Es una acció molt important, l'acompanyament social d'una trucada. Aquí sí pot participar tothom i es pot arribar a qualsevol lloc d'Espanya".

No és l'única iniciativa que te pensada el club: "Des de que va començar la crisi no hem parat de treballar socialment i solidària, hi ha accions en el dia a dia que potser no es publiciten; vam donar mascaretes a la Xina, també a consorcis sanitaris, hem posat les nostres instal·lacions al servei de les autoritats. Cal agrair a La Curva i la Juvenil les accions solidàries que han dut a terme. S'està donant també suport a les penyes. El club com sempre ha demostrat és molt solidari i social".

 

 

Com a perico de Base a banda de professional, l'Alberto viu amb neguit què pot passar amb la competició: "Bastant preocupat, no només pel temps, per les circumstàncies que puguin donar-se, sempre hi haurà un perjudicat. Si es diu de continuar serà un problema molt gran per temps, planificació i com pot afectar a la propera temporada. Estàvem vivint un bon moment social al club, amb la gent bolcada en ajudar-nos, pel que seria molt perjudicial seguir a porta tancada, l'esperit de passió i sentiment que és el futbol no els tindríem, sortiríem molt perjudicats".

Per acabar, i malgrat no forma part de les seves responsabilitats, hem tractat amb l'Alberto què pot passar amb els carnets i abonaments; aquest diumenge us explicàvem que retornar els diners o oferir descomptes sobre els carnets de la temporada vinent són algunes de les opcions que hi ha sobre la taula, però amb la incertesa actual planificar aquest tema és poc menys que un impossible, ja que si es consumés el descens caldria molt probablement fer una política d'abonaments molt més agressiva del que s'ha fet darrerament. "No és la meva àrea, però des del PAS i màrqueting juntament amb direcció general s'estan tractant els temes; qualsevol situació que es pugui donar està prevista per poder-la executar. La gent ha de tenir clar que el club mira per ells, la decisió que prenguin serà bona i pensant en la seva massa social", ens ha garantit Ariza.