AVUI A POL

MICHELE UVA: 'CADA FEDERACIÓ TE LLIBERTAT I SOBIRANIA PER A DECIDIR SOBRE EL SEU PROPI CALENDARI'

30/03/2020
El vicepresident de la UEFA, que assegura que cada Federació decidirà sobre campions, ascensos i descensos i tindrà llibertat per a establir el calendari, sí deixa implícit que hi hauria una data límit.

Redacció, 11:30h El vicepresident de la UEFA, Michele Uva i mà dreta del president Aleksander Ceferin, ha parlat a Mediaset Itàlia sobre els escenaris que afronten les competicions europees, els possibles calendaris i també com quedarien afectades les classificacions. Després que l'eslovè expliques el dissabte que hi havia diverses opcions per a concloure la temporada, que s'ha detingut en tota Europa per la pandèmia de coronavirus -"Hi ha un pla A, B i C. Les tres opcions són començar de nou a mitjan maig, al juny o a final de juny. Si no tenim èxit, la temporada probablement es perdrà, però també existeix la possibilitat de començar de nou al començament del següent curs començant el posterior més tard"- Uva ha insistit que el temps per a acabar la temporada no és il·limitat. L'italià, mà dreta de Ceferin, ha assegurat que "cada Federació té llibertat i sobirania per a decidir sobre el seu propi Campionat, i per tant podrà fixar les dates que consideri i decidir, juntament amb la seva respectiva Lliga professional, sobre els campions, els ascensos i els descensos" matisant que "la UEFA posarà la data per a oferir la llista dels equips classificats per a les pròximes competicions continentals". L'afirmació porta ímplicita per tant una data límit per a acabar els dferentes campionats, tret que la llista d'equips participants en les pròximes competicions continentals no es faci conforme a la classificació sinó a un altre criteri. La passada setmana, Uva havia explicat que "acabin o no les competicions, necessitarem una classificació per decidir les places europees". Les seves paraules semblen contrdir el que va dir Luis Rubiales la passada setmana en el sentit que la prioritat absoluta "és acabar la Lliga, jugar totes les jornades" sense descartar "acabar al setembre", ocupant part del calendari de la pròxima Lliga. "La UEFA tampoc es refereix a la qüestió d'aquells jugadors que vencen amb un contracte o préstec el 30 de juny", va aclarir Uva.

Sobre l'ajornament de l'Eurocopa de Nacions, Uva ho considera "un signe d'unitat, compacidad ha vingut de la UEFA, hem actuat amb transparència i un sentit de responsabilitat, prioritzant la salut de tots i la sostenibilitat del sistema. Per a fer una comparació amb política, no em sembla que la Unió Europea hagi aconseguit fer el mateix. Ara som la guia i coordinació de les 55 federacions, clubs i lligues que viuen situacions completament diferents donats els diferents nivells de contagi de coronavirus a nivell europeu. Com a ciutadà i fanàtic dels esports, només dic que el sistema ha d'anar  junt i compacte. Tots hauran de rendir-se, com vam haver de fer en posposar els campionats europeus de futbol masculí i femení. És necessari mantenir-se compacte com ho ha fet la UEFA per sempre", acaba el vicepresident de la UEFA.