AVUI A POL

LES PROPOSTES DE LA FIFA PER AFRONTAR LA SITUACIÓ

26/03/2020
Rebaixes progressives de sous, allargar els contractes fins que acabi la temporada i un mercat de 4 mesos, entre les idees. Avís a la Premier? El futbol semiprofesional anglès, oficialment anul·lat sense ascensos ni descensos.

Redacció, 19:30h Aquesta tarda ha tingut lloc una reunió entre la FIFA, el màxim organisme futbolístic mundial, els clubs (ECA) i els jugadors (FIFPro) per tal d'acordar algunes mesures  cara a la crisi provocada en el món del futbol per la pandèmia del coronavirus, unes propostes que podrien ser efectives la setmana vinent. La més destacada segons MARCA seria la petició que els futbolistes es rebaixin el sou mentre dubi el problema; aquesta reducció seria progressiva en funció dels ingressos. Pel que fa als clubs, no podrien rescindir cap contracte a jugadors o tècnics. D'altra banda, es parla de la creació d'un fons econòmic que seria la garantia perquè el futbol pugui mantenir la seva actual estructura, on estarien implicats des de confederacions, federacions, a televisions i patrocinadors. Pel que fa a un possible calendari per acabar la temporada, quedaria en mans de cada associació però sempre etennet a una línia coordinada i sota la premisa del resecte a la salut; la prioritat seria intentarà acabar les Lligues domèstiques. El problema de la finalització dels contractes a 30 d ejuny e ssolucionaria allargant els vincles fins a la data de finalització de la temporada, fent-se càrrec els clubs de pagar aquesta diferència; això faria que un jugador pugui acabar la present temporada amb un club, malgrathaver sigant amb un altre per la 2020-21. Les operacions de mercat podrien tenir una durada de 4 mesos des del moment en el qual s'iniciï aquest període, que coincidirà amb el final de la temporada en curs, encara que els clubs han demanat que s'estengui fins a final d'any. 

Avís a la Premier? El futbol semiprofesional anglès, oficialment anul·lat

Parlant encara de calendaris, la FA, la Federació Anglesa, ha començat a prendre decisions sobre com finalitzaran les temporades de futbol en el futbol d'aquell país, i la primera ha estat donar per finalitzats els campionats del National League System del seu tercer nivell d'ara endavant, anul·lant els seus resultats i invalidant ascensos o descensos. La decisió salomònica de finalitzar i anul·lar aquests campionats té com a conseqüència directa l'anul·lació dels ascensos i descensos en ells, ja que ningú ascendirà a les National Leagues nord o sud, però tampoc ningú perdrà la categoria. De la mateixa manera, els últims de cada grup de la desena divisió tampoc descendiran, en el seu cas a l'últim nivell de la piràmide futbolística anglesa. Malgrat es tracta d'una mesura que afetcta al futbol semiprofessional, s'interpreta com un missatge directe a la Premier.