AVUI A POL

L'ESPANYOL, ENTRE ELS EQUIPS QUE MÉS FALTES FA I QUE MENYS REGAT TÉ DE LA LLIGA

14/02/2020
Els blanc-i-blaus són el tercer equip de Primera que més faltes comet i dels que menys regats intenta.

Redacció, 7:30h La pàgina web whoscored.com, portal especialitzat en la recopilació i tractament d'estadístiques relacionades amb el futbol, ens permet entendre una mica més quina és la naturalesa de l'equip que dirigeix actualment Abelardo.

Si fem un repàs general a les principals estadístiques, ens trobem amb aquests resultats: 

L'Espanyol genera 12 xuts per partit, el vuitè de la Lliga, i d'aquests 12, només 3 van a porteria, convertint-se en el quinzè conjunt amb millor registre del campionat. És a dir, l'equip d'Abelardo genera moltes ocasions, però li costa finalitzar entre els tres pals. L'arribada de Raúl de Tomás està sent totalment determinant per augmentar l'encert en els pocs remats que van a porteria. Curiosament, concedeix el mateix nombre de xuts per partit, 12.

 

 

Fa uns dies us explicàvem com RDT és després d'Erling Haaland el davanter fitxat en el mercat d'hivern que més gols està fent a Europa, 5 del perico per 7 gols en 227 minuts en la Lliga i 1 gol més en la Copa en 44 minuts per la nova incorporació del Borussia de Dortmund. Avui L'Esportiu completa en rànquing: Toko Ekambi 2 gols i quatre quilos de cost; Ally Samatta, 1 gol i 10,5 milions d'euros; Youssef En-Nesyri 1 gol i 20 milions; Patrick Cutrone, 1 gol en la copa en 117 minuts i tres milions d'euros per la cessió; Krzysztof Piatek, 1 gol en la Copa per 22 milions; Paco Alcácer, 1 gol, 23 milions; Munas Dabbur, cap gol i 12 milions; i Matheus Cunha, cap gol i 18 milions

L'Espanyol té una mitjana d'un 48'6% de possessió, l'onzè registre més alt de la Lliga. A més, té un 75'3% d'encert en la passada, uns números una mica pobres, ja que actualment és el tretzè millor conjunt de la Primera Divisió.

Un altre aspecte interessant és el del joc aeri. L'Espanyol guanya un 19'3% dels duels, el desè equip de Primera. Cal tenir en compte que Bernardo i Cabrera van ser, en aquest sentit, els dos millors jugadors de tota la lliga la temporada passada. 

Però les estadístiques més sorprenents, o les que destaquen per sobre de la resta, són les que fan referència a les faltes i els regats. L'Espanyol, amb 16 i 7 respectivament, és el tercer equip que més faltes comet de tota la lliga i el segon que menys regats intenta durant els partits. Raúl de Tomás i sobretot Embarba, ja que aquest últim és especialista en l'u contra u, podrien ajudar a augmentar aquest registre de cara al tram final de la temporada.