AVUI A POL

COMPARACIONS ODIOSES

03/12/2019
Machín no ha estat el revulsiu esperat: porta només 4 punts en set partits, davant dels 5 en vuit de Gallego; la distància amb la salvació ha augmentat. L'analista Alberto Edjogo qüestiona la conveniència dels retrets públics del tècnic als jugadors.

Redacció, 7:30h L'Espanyol viu ara mateix una situació límit; quan encara no hem arribat a la meitat d'una de les temporades més competides de la recent història de la Lliga, el conjunt que dirigeix Pablo Machín viu un moment molt complicada que està obligat a revertir d'immediat si vol aconseguir l'objectiu d'eludir el descens a la Segona Divisió, el que seria un autèntic sisme no només esportiu, també a nivell de club. La dolorosa derrota a casa diumenge passat enfront d'Osasuna deixa el conjunt blanc-i-blau a 5 punts de la salvació, una distància a priori salvable però que després de les sensacions deixades en l'últim encontre, semblen lluny de l'abast d'un equip tocat i sense capacitat de reacció. Tampoc pot lliurar-se de la crítica Pablo Machín, sobre el qual no hi ha cap mena d'últimatum ja que es vol seguir confiant en la seva idoneitat per revertir la situació, malgrat la seva arribada a l'entitat no ha tingut ni de ben lluny l'efecte esperat i si no s'aconsegueix canviar la dinàmica no es pot descartar del tot cap escenari.

Que el problema de l'equip no era només d'entrenador ha quedat demostrat si comparem els números de Machín respecte als de l'home al qual va substituir, David Gallego; quan encara no fa dos mesos del canvi -el sorià va ser anunciat com a substitut de  Gallego el 10 d'octubre, després de la derrota de l'equip a Mallorca- l'ex tècnic de Girona i Sevilla segueix sense donar amb la tecla per a treure a l'Espanyol de la zona vermella de la classificació, amb uns números força discrets: si a Europa ha sumat dos triomfs i un empat, en Lliga els resultats són un triomf al camp del Levante, l'empat a casa enfront del Getafe i cinc derrotes en els seus primers set partits en Lliga. Només 4 punts que en ben poc o més avat, en res han millorat a la situació classificatòria de l'equip. Si recordem l'escenari que es va trobar Machín quan va arribar a l'equip, aquest es trobava com diem també penúltim amb amb 5 punts, fruit d'un triomf, dos empats i fins a 5 derrotes, quatre gols a favor i 14 en contra, un diferencial de -10, i a tres de la zona de salvació que marcava aleshores l'Alavés amb 8 punts. Amb Machín l'equip ha fet amb un partit menys 6 gols, i n'ha encaixat els mateixos 14 que amb Gallego. Com  a resultat d'aquests quatre punts, la distància respecte a la permanència ha passat de tres a 5, dos més, fins als 14 que suma ara mateix el Mallorca. Dit d'una altra manera: Machín necessita puntuar al Bernabéu per almenys empatar els resultats de Gallego; cas de guanyar al Madrid els superaria, però en cas de perdre, la comparació seria negativa per l'actual tècnic perico respecte al tal denostat Gallego.

 

 

 

Seguint parlant de Machín i de les seves paraules de diumenge en roda de premsa, avui al nostre programa hem explicat que Machín, aquet dilluns, va reunir els seus homes compartint les imatges de la "rajada", donant oportunitat que els seus homes comentessin la situació, quelcom que alguns van fer. Com cada dimarts, l'analista Alberto Edjogo ha participat en el nostre programa i ha valorat aquesta particular "rajada" del tècnic: "No em va agradar fer-ho públic, perquè si a l'equip li falta alguna cosa és l'auto-confiança i amb això els afegeixes més pressió. No és incompatible estar d'acord amb el que diu Machín i pensar que la roba millor rentar-la a casa. Es pot donar un discurs molt dur, però fer-ho públicament tires els jugadors als peus dels cavalls".