AVUI A POL

JAVI LÓPEZ: 'LA PLANTILLA ESTÀ COMPROMESA I ÉS PROFESSIONAL'

02/12/2019
El capità de l'Espanyol, que ha evitat parlar de la "rajada" de Machín, insisteix que "no hi ha un únic culpable" per l'actual situació.

CE Dani Jarque, 14:15h Davant Osasuna, en un encontre que se'ns havia venut cm una autèntica final i un autèntic punt d'inflexió, i ni jugant mitja hora contra 10, els futbolistes pericos no van ser capaços d'evitar una altra lamentable derrota a casa. Els homes de Machín van oferir una imatge patètica en aquesta segona meitat, i a hores d'ara sembla fins i tot un miracle que la salvació estigui a "només" cinc punts. No van estalviar-se els blanc-i-blaus els crits de "jugadors mercenaris", com tampoc els pals del seu entrenador en sala de premsa; el sorià va esclatar davant dels micròfons i amb extraordinària duresa fa acusat els seus de ser uns "pipiolos" i que no van demostrar ser els homes que exigeix la situació. "Si han de venir altres a salvar-nos de la merda en què ens hem ficat nosaltres, seria de poc homes. Cal treure l'orgull", va insistir Machín, que tampoc seria just quedés fora de la crítica, ja que en el temps que porta a la banqueta ha estat incapaç de dotar l'equip d'arguments de prou arguments en el terreny futbolístic. És cert que malgrat la seva part de responsabilitat, el problema central rau en la confecció de la plantilla, on deixant de banda la qualitat el que més s'està trobant a faltar és lideratge i caràcter. Si el discurs dur i contundent de Machín aconsegueix provocar una reacció en els seus futbolistes ho veurem en partits venidors, davant el Madrid al Bernabéu i el Betis a casa, a més de contra el Leganés, conjunt enfront el qual tancaran el curs. Segons hem pogut saber, la plantilla no ha encaixat malament les paraules de Machín després del partit d'ahir contra Osasuna. Són conscients de la situació, del seu baix nivell aquesta temporada i del que hi ha en joc, no només des del punt de vista individual sinó també per a tots els estaments del club, inclosa l'afició, evidentment.

Per sala de premsa, en un dia tan complicat, ha desfilat un futbolista que malgrat va veure ahir el partit des de la llotja al costat de Joan Capdevila i Sergio García, te un gran pes al vestidor, el capità Javi López. En un dia qne que tocava donar la cara per la plantilla, ha insistit: "Sóc aquí per a parlar de la situació de l'equip. No entraré a valorar les paraules del tècnic. Els culpables som tots. La plantilla és professional i està compromesa. Entre tots ho tirarem endavant. Ara és el moment d'estar junts. Després d'una derrota dolorosa... No és plat de bon gust. És la nostra responsabilitat que ningú es rendeixi i que ningú es baixi d'aquest vaixell. Estem convençuts que ho traurem. Si veiem a un company que està trist, li insisterem. Ja sabem el que és l'Espanyol i aquí no es rendirà ningú".

L'andalús ha insistit que Cornellà-El Prat ha de ser un fortí en aquest objectiu de la permanència: "Els que portem més temps som els encarregats de transmetre això. No ens rendirem. Al maig plorarem o riurem, però ara és a la nostra mà poder canviar-ho. Tenim 11 partits a casa, que són 33 punts. Ara és quan més falta fa que estiguem junts. Hem de ser el major fortí de Primera i tot el que puguem guanyar fora. Els reptes són difícils. Cal afrontar-ho amb valentia", manfiestó.

En un moment en que es troben a faltar líders, ha insistit que "cadascú és lliure d'opinar i de dir el que vulgui. L'any passat ja no es deia. Quan no guanyes no es diu, i quan perds sí. A vegades hi ha afalacs que destrueixen i quan vénen malament hi ha crítiques sense fonament i sense conèixer el que succeeix dins".

Per acabar, en Javi, un home enormement compromès tot i que acaba contracte aquest proper estiu, ha insistit que "quan se'm demana que sigui aquí assumeixo la meva responsabilitat. Avui dia no estic gaudint dels minuts. Que ningú li queda cap mena de dubte que per jugar menys em baixaré del vaixell. L'Espanyol és la meva casa i està en el meu cor. Tot el que pugui sumar, ho faré".