AVUI A POL

EL REPTE D'HERMOSO

09/11/2019
A l'igual que li va passar a l'Espanyol, els seus inicis a l'Atlético no han estat fàcils i només les lesions de Giménez i Savic li han donat una titularitat que podria tenir data de caducitat.

Redacció, 7:30h Aquest pasat estiu, a banda de la de Rubi, van haver dues marxes de jugadors que havien estat clau en la bona temporada de l'equip: una, la de Borja Iglesias, va ser especialment dolorosa, mentre que l'altra, la de Mario Hermoso, no va aixecar tant d0'enrenou possiblement perquè tothom tenia assumit des de feia mesos que estava cridat a ser una de les vendes en aquella finestra d'operacions. Després d'un temps d'estira i arronsa entre clubsm ja que l'acord del madrileny amb l'Atlético estava tancar feia setmanes, va ser a mitjans de juliol quan deixava la disciplina perica i es convertia en nou jugador matalassers. Les condicions, 25 milions d'euros a ingressar en l'acte a més de quatre milions en variables que el club perico definia com "fàcilment assumibles" en funció del seu rendiment esportiu i un percentatge del 20 per cent en el cas d'una futura venda, segons uns trams econòmics establerts, tot això és clar a repartir al 50% amb el Real Madrid. El futbolista, mentre era presentat a Madrid, s'acomiadava de l'espanyolisme via carta oberta penjada a les seves xarxes socials: "Ha llegado el momento de despedirnos. Escribo estas líneas aún con la sonrisa que suposo clasificarnos para Europa 12 años después. También, con la satisfacción de haberlo dejado todo en cada partido y entrenamiento con esta camiseta. Escribo también con la convicción de que junto a este grupo de amigos, profesionales, empleados, aficionados y todo lo que rodea a este grandísmo club, me voy siendo mejor futbolista pero sobre todo mejor persona. GRACIAS. No dejéis nunca la esencia de ser esa 'meravellosa minoria' que no deja a su equipo nunca de lado. Vosotros hacéis volar al Espanyol. Siempre os llevaré en el corazón. SOM-HI ESPANYOL!"

 

 

Hermoso, parlant de les negociacions entre clubs el dia de la seva presentació 

Hermoso va arribar a l'Espanyol l'estiu de 2017-18 de la mà de Jordi Lardín, que el portava seguint molts anys, signant per tres temporades per l'Espanyol seguint una fòrmula curiosa, sense cost de traspàs i compartint drets al 50% amb el Real Madrid, que es reservava un dret de tempteig i un altre de recompra per només 7'5 quilos, sent la clàusula per a la resta d'equips de 40 milions d'euros. El primer curs amb QSF va jugar 24 encontres, mostrant maneres, però el seu esclat va ser de la mà de Rubi. La seva esplèndida temporada es va veure recompensada amb l'estrena amb la selecció espanyola absoluta, debutant el 18 de novembre com a titular en un amistós davant Bòsnia i Hercegòvina a l'Estadio de Gran Canaria, i també en l'interès d'una munió d'equips nacionals i europeus de primera línia. Des d'un bon començament, la seva idea era marxar a l'Atlético, amb qui va arribar a un acord molt satisfactori a nivell econòmic, i només la resistència de l'Espanyol a deixar-lo escapar per un preu per sota del que considerava just va posposar el desenllaç d'una operació que ja des de l'inici semblava condemnada a fer-se.

Serà el de demà un retrobament esperat per al futbolista, que si res no canvia apunta a l'onze titular davant el seu exequip; i és que malgrat els seus inicis com a matalasser no van ser fàcils, ha aconseguit un sèrie de partits com a titualr aprofitant els problemes físics de Giménez i Savic. L'experico a més va començar la temporada alternant el centre de la defensa amb el lateral esquerre, on no va rendir al nivell esperat i a més va veure's superat en l'escalafó per Felipe. Va haver d'afrontar aleshores una situació inèdita, encadenar tres partits a la banqueta amb altres tres sent descartat de la llista. Ara, a l'espera de veure què passa quan Giménez i Savic es recuperin de les seves lesions i amb un Felipe en forma l'exespanyolista afronta cada encontre com una oportunitat de seguir-se guanyant la confiança del "Cholo".