AVUI A POL

DAVID LÓPEZ: 'NO HA ESTAT NOMÉS CULPA DE GALLEGO, HEM ESTAT TOTS QUE NO HEM ESTAT A L'ALTURA'

09/10/2019
El futbolista admet estar "dolgut": "Tinc molta estima a Gallego, és un gran treballador, humil, ho ha donat tot des del primer dia". Tot i això, es mostra convençut que l'equip tirarà endavant amb Machín.

CE Dani Jarque, 13:40h Dilluns passat el club feia oficial un relleu ala banqueta del primer equip que estava cantat des de la derrota a Palma davant el Mallorca. Malgrat es va dir dies abans que no existia un ultimàtum i que els jugadors en públic mostraven de manera gairebé unànime estar al costat de David Gallego, el cert és que el surienc ja caminava de feia temps sobre el filferro i que només el triomf a Moscou enfront del CSKA va endarrerir una decisió que es veia venir i l'arribada de Pablo Machín, que és l'encarregat de situar l'equip al nivell de joc i resultats que no ha aconseguit el surienc. Després dels actes de presentació d'ahir, ha estat aquest matí quan el nou projecte ha començat a fer les passes inicials, en la que ha estat la primera presa de contacte entre l'ex de Girona i Sevilla i una plantilla que ara també haurà de deixar-se la pell per tirar endavant la situació.

Aquest matí ha tingut lloc la primera sessió d'aquesta nova etapa, no sense que abans Gallego, en presència de Rufete, s'hagi acomiadat dels que han estat fins fa uns dies els seus deixebles i s'hagi posat a disposició de Machín. El primer futbolista en parlar en sala de premsa en aquesta nova era ha estat David López, que ha estat preguntat per com ha viscut aquesta marxa de Gallego i l'arribada de Machín: "Parlo des del punt de vista personal; dolgut perquè el tinc molt apreci, és un gran treballador, humil, ho ha donat tot des del primer dia,  he après moltíssim amb ell i li estaré sempre agraït. Però sabem que manen els resultats, el club ha decidit fer un canvi i endavant amb aquesta decisió. Si pot anar endavant l'equip? Segur, queden moltíssimes jornades i punts, tenim plantilla suficient. Estic totalment convençut. Ara toca treballar molt per agafar els nous conceptes, el model de Machín, queda implicar-se molt i quedar-se amb tots els detalls". Al David se li ha preguntat si en aquest temps s'han sentit poc respaldats per la directiva: "No; ens hem de decicar a jugar i guanyar i ells a les seves coses i no tenim res a veure. Si han pres la decisió és perquè creuen que és el millor pel club i ja està, ara a donar suport al nou míster i entendre el seu model l'abans possible". Ahir el nou tècnic va prioritzar la Lliga sobre la resta de competicions: "Totes les competicions són  importats però estem aquí graciès  ala Lliga i és l'important, però això no vol dir que no anem a per les tres. Ara queda apretar en la Lliga que és el més important". Sobre què ha fallat perquè el projecte Gallego no hagi tingut èxit, considera que el que ha fallat han estat "els resultats; el futbol es basa els resultats i si no els tens no fas bé les coses". Arriba un tècnic conegut pel seu sistema amb tres centrals; David com a un dels "implicats" està cridat a ser peça important, tot i que admet que "no he jugat mai amb tres; provar ara d'aprendre d'un sistema, intentar absorbir tots els conceptes, tenim l'aturada i dóna temps per parlar-ne i així intentar el màxim de preparats per al proper partit".

 

Una de les frase d'ahir de la presentació de Machín, Rufete va avisar del risc que es perdi l'ADN de l'Espanyol, l'esforç, el treball i el sacrifici: "Crec que d'això no li ha faltat, potser es volia referir en una altra cosa però en això no perquè li hem dedicat moltes hores, hem tingut molts partits, entrenaments i viatges i amb pocs dies de descans, i la plantilla ho ha donat tot per tirar endavant l'època de Gallego, però per treball i sacrifici no ha estat". Pel que fa a la primera xerrada amb Machín, ha insistit que "hi ha hagut poc temps, ha provat de transmetre'ns per sobre el seu model i forma de jugar, quatre coses que considera importants i a partir d'aquí anirem ampliant perquè tenim dies encara fins el proper partit".

Referint-se al comiat de Gallego, ha explicat que "li hem agraït el seu treball i dedicació i li hem desitjat molta sort que segur que la tindrà perquè ho mereix". "La situació és delicada i no estem passant per un bon moment. Com es gestiona tot això per reenganxar-nos anímicament? Passant pàgina, començant de zero i treballant i treballant i treballnat, estant preparats per al Villarela sense malbaratar ni un moment i plasmant sobre el camp el que haguem treballant aquestes dues setmanes". "Des del meu punt de vista si els resultats no han arribat no ha estat només per culpa de Gallego, no hem estat a l'altura. És en això en el que hem fallat; en la resta ni per part seva ni nostra no ha falta dedicació, treball i intentar-ho, per això no ha estat. Què li diria a la gent? Que és el moment d'estar junts, si estem units des del principi serà més fàcil i ho aconseguirem. És el secret, som un grup fort i tenim una afició que es fa sentir, els necessitem més que mai", ha reblat.


PUBLICITAT