AVUI A POL

MACHÍN: 'ON CAL ENCERTAR SÍ O SÍ ÉS A LA LLIGA'

08/10/2019
El nou mister creu que cal "recuperar l'aspecte anímic" i que hi ha temps per revertir la situació, "el temps no serà una excusa".

RCDE Stadium 12:00h Pablo Machín s'ha presentat com a nou entrenador de l'Espanyol fa uns minuts a l'auditori Segura Palomares del RCDE Stadium en substitució de David Gallego que ahir va cessar de les seves funcions. A l'acte, que ha comptat amb la presència del vicepresident Carlos García Pont i Francisco Joaquin Pérez Rufete com a director de futbol professional, ha començat per un agraiment a Gallego pels anys servits al club, abans de donar la benvinguda al nou tècnic.

García Pont ha recalcat "la humilitat, treball i ambició" com a valors del nou tècnic, s'ha mostrat convençut de que el de Sòria podrà redreçar una temporada "on no hi ha res perdut". Per la seva part Rufete ha agraït la predisposició de Machín del qual ha dit que és en un moment "que pot venir be al club i el club a ell" i l'ha desitjat tota la sort, alhora que ha desitjat que tot serveixi per aprendre "i no tornar a ser a aquestes situacions".

Posteriorment ha intervingut el tècnic, que ha agraït la confiança i el carinyo "que ja estic sentit" i ha afirmat que ve a "un club històric en el moment que és, en el que he arribat i sé que haig de deixar a l'Espanyol al lloc on es mereix. Sé que és un any ilusionat però no hem de deixar de costat la Lliga que és la competició que més ens dona. Prometo implicació meva i del cos tècnic".

A continuació, un extracte de les principals preguntes a les quals ha donat resposta.

-Què creu que necessita la plantilla?

"Primer conèixe'ns tots. Conec bé a la plantilla i la seva capacitat. Els futbolistes que tenim han rendit abans a gran nivell, els vull treure tot el rendiment i si ells han demostrat que tenen capacitat per ser a Primera, ho han de tornar a demostrar. Cap entrenador te una vareta màgica, nosaltres els hem d'ajudar a fer equip".

-Li pot servir l'experipencia d'haver disputat Europa League?

"La diferència és que la planificació era des de l'inici, ara haig de veure als futbolistes, sempre es sol dir que hi ha moments de baixada i s'ha de notar el menys possible, o tant de bo ja l'haguem passat".

-Ha pensat com li quadra la plantilla al seu sistema?

"He fet les meves càbales, tindrem que adaptar els futbolistes al model de joc caracteristic meu. Haig de treure rendimient i si la plantilla es sent mes còmoda amb un altre sistema o cal fer matisos, els farem, tot en benefici de l'equip i d'aconseguir victòries".

-Som a temps de viure encara una bona temporada?

"És questió de resultats i de temps. Hi ha temps suficient però partim amb haàndicap per la situació actual. No sóc una persona de pensar a llarg termini i sóc realista. Ara cap aixecar la moral del grup i que la primera victòria arribi quan abans millor".

-Pregunta per Rufete. Li han demanat fitxatges?

"Cal anar pas a pas i quan arribem definirem quin és el plà. Traballarem mà a mà per conèixer les necessitats del tècnic i crec que per aconseguir èxits cal anar pas a pas".

-Què és més important, Lliga o Europa?

"M'agrada ser realista, el que dóna viabilitat al club és la Lliga, però aixó no significa deixar de costat cap competició. Portàvem molts anys sense competir a Europa i no podem llençar-ho per la borda, on hem d'encertar sí o sí és a la Lliga".

-Què creu que cal millorar?

"L'aspecte anímic s'ha de canviar. Hem de tenir comunió amb les senyes d'identitat històriques de l'Espanyol. Conec la història de l'equip. La implicació ha de ser màxima del primer a l'últim minut, el treball ha de ser en equip i cal equilibri i domini de les fases del joc. Vull a l'equip el més lluny possible de la nostra àrea i a prop de l'àrea rival i espero que els canvis es vegin aviat".

-Pregunta per Rufete, què els va decidir a triar Machín?

"No l'hem escollit per un sistema sinó per un model, a banda de l'experiència, i pel que pot aportar al vestidor, l'esforç, el sacrifici, aquestes son les senyes d'identitat de l'Espanyol. Potser estem aquí perquè les estem perdent".

-Creu que hi ha temps per revertir la situació?

"El temps no és el més gran dels problemes. Queden moltes jornades per revertir la situació. Hem de fer moltes coses millor que altres i treballarem en aquests quinze dies i crec que serem capaços de reflectir-ho en poc temps. El temps no serà una excusa".

-Li fa por que altres equips ho hagin competit a Europa ho hagin passat malament a la lliga?

"Equips d'un potencial alt ho han passat malament i altres han baixat. És bo tenir-ho present però que no ens obessioni, perquè tot i que siguem un equip històric que estem tranquilament a la competició de lliga no hi ha perquè confiar-se".

-Què li va decidir per fitxar per l'Espanyol?

"Quan arribes a aquest estadi te n'adones de les possibilitats del club. És un històric amb moments millors i pitjors, però és un club en progressió. Jo també tinc marge de millora, puc ajudar a l'Espanyol i l'Espanyol em pot ajudar a mi. Quan estava a casa veient futbol un dels equips més atractius de la Lliga era l'Espanyol i no m'ho vaig pensar, va ser una elecció encertada".

-Com creu que pot ajudar al grup?

"Cap entrenador pot fer d'un burro un cavall de carreres, però els futbolistes tenen capacitat i jo els puc ajudar a jugar d'una manera diferent on puguin recuperar la seva brillantor".

-Quan coneixerà als jugadors?

"Demà serà la primera presa de contacte, que em donin feedback i la seva versió, per brillar el cap de setmana hem de brillar als entrenaments".

-Però on cal començar?

"Posar-li difícil als rivals perquè ens guanyin, les cases comencen pels fonaments, no podem regalar el punt que ens dona la Federació, i a dalt o tenim encert o tenim moltes arribades, si mires com li han fet els gols a l'Espanyol ja veus el que cal millorar, buscarem ser solids i solvents".

-Has parlat amb algú que t'expliqui coses de l'Espanyol?

"No he pogut ni he volgut parlar amb Bernando ni amb Stuani. La meva incorporació s'ha produit ahir, no he parlat amb ningú d'això. Als entrenaments parlant amb Stuani ja vaig poder veure que te molt bona imatge del club i de la ciutat, no sóc cap marcià, visc aquí i se les possibilitats que té".

Quin equip l'acompanyarà?

"Venen amb mi Jordi Balcells, preparador físic, Jordi Guerrero com a segon i Carlos Martínez com a analista, i tambe comptaré amb gent d'aquí per entendre la idiosincràsia del club".

Què pensa dels problemes de gol de l'equip?

"A tots els equips grans els costa fer gols, aixo és el que es paga i per això els millors equips tenen els millors golejadors, però crec sincerament que posarem als nostres davanters diverses opcions per a fer gols, però no depen només de l'atac. Tot ho hem de fer entre tots, defensant i atacant".

Un missatge per l'afició?

"Estem aquí perque gaudeixin i són part molt important del club, la meva alegria seria que els 27.000 socis que té l'entitat siguin a l'estadi i gaudeixin. El que vull inculcar es que ho deixarem tot al camp, pero si perdem els partits que sigui perquè el rival és millor, tant de bon gaudim com es mereix l'afició ben aviat".