AVUI A POL

LAUREÀ FOLCH: 'ELS E-SPORTS SÓN UNA MANERA DE TRANSMETRE ELS VALORS DE L'ESPANYOL A LES NOVES GENERACIONS'

12/09/2019
El digital mànager perico explica al nostre programa què aporta al club estar present en les competicions electròniques de videojocs i quin cost te.

Redacció, 14:30h A finals de 2016, l'Espanyol va anunciar la seva decisió d'endinsar-se en l'aventura dels eSports, competicions electròniques de videojocs entre professionals que permeten defensar de manera virtual els colors del club. D'aquesta manera, l'entitat perica es convertia en pionera  a l'hora d'unir-se a un univers digital que cada cop aplega més l'interès dels afeccionats, i que segons tot apunta cada cop anirà a més. El "pare" d'aquesta iniciativa va ser el digital mànager del club Laureà Folch,  ha destacat al nostre programa la importància d'estar present en aquest entorn no físic sinó virtual: "És el tercer any que estem al món de dels eSports, vam veure clar que hi havíem de ser-hi i per això vam fer un pas endavant. Des dels 2016 tenim dos equips que juguen a FIFA 11 contra onze, des de desembre de l'any passat un de FIFA 1 vs 1, i des del 2019 un altre de Rocket League. Des de l'inici teníem clar que havíem de participar en jocs de futbol, i l'evolució natural era passar pel Rocket League. Participar en noves disciplines? Hem fet una anàlisi de diferents opcions, però el que toca és assentar la base que hem creat i més endavant en parlarem. Ara mateix no tenim pensat fer un altre pas".

 

 

El directiu, tot un expert en el món de les  comunitats virtuals i l'estratègia digital, ha insistit en el valor d'aquesta iniciativa dirigida en especial a fer proselitisme entre els més joves: "És una manera de transmetre els valors del club a les noves generacions, i ens posicionem en un sector estratègic; això obre a més nous horitzons i augmenta l'exposició dels patrocinadors obrint la porta a que entrin de nous".

Un dels dubtes que hi ha és quant costa això a l'entitat, quin retorn hi ha i que en pensa una persona com Chen Yansheng tan curosa amb la despesa: "Tot el que fem és amb l'aprovació del president;  a nivell d'onze contra onze el cost és zero i en guanyar algun torneig els premis repercuteixen en els jugadors, i a nivell de competició FIFA tenim un contracte important amb LaLiga i Electronic Arts que repercuteix en l'entitat".


PUBLICITAT