AVUI A POL

RASTAR ANUNCIA LA VENDA DEL PANDA I LES ACCIONS PUGEN

14/08/2019
Els terminis serien 18 quilos de manera immediata, altres 5 milions al Nadal i altres 5 el proper estiu, els 28 milions de la clàusula més impostos, que es cobraran abans del proper 30 de juny.

Redacció, 9:15h A l'espera que Espanyol i Betis facin pública l'operació i amb Borja Iglesias viatjant cap a Sevilla, ha estat Rastar qui ha donat oficialitat al traspàs del "Panda" al club andalús.

En ser una companyia que cotitza a la Borsa de Shenzhen -la notícia ha tingut una immediata repercusió, ja que les accions de Rastar han pujat fins a un 4'91- està obligada a informar amb un comunicat dels detalls de l'operació com ara els terminis, 18,14 milions en els dos dies posteriors a la firma del contracte, cinc més abans del pròxim 23 de desembre, i la resta abans de l'1 de juny de 2020, és a dir, el total entra en l'exercici 2019-20. L'entitat verd-i-blanca abonarà els gairebé sis quilos corresponents a impostos abans del pròxim 25 de setembre. Recordem que el Celta es reservava un 5% d'un futur traspás, pel que cbrarà aproximadament 1,4 milions. Dels 10 milions en que es va tancar fa un any la compra del jugador, s'han abonat 2,7milions restant poc menys de 7 i mig per pagar. Segons el document, el benefici net després d'impostos de l'operació serà d'11,725 milions, que veurem a què es destinaran; segons s'explica, "els guanys de la venda dels interessos econòmics del jugador poden ser utilitzats per a complementar la liquiditat requerida per a les operacions diàries de l'Espanyol".

Aquest estiu està marcant xifres récord a nivell de vendes, ja que els deiners de l'operació "Panda" s'afegeixen als aproximadament milions d'euros que han entrat en caixa -2,4 milions d'euros corresponents al 20% per la venda del Joan Jordán de l'Eibar al Sevilla, 4 milions del Villareal en concepte del segon pagament pel traspàs de Gerard Moreno, un por Pau López després del seu fitxatge per la Roma i 12,5 millones corresponents a l'operació Mario Hermoso.