AVUI A POL

BERNARDO: 'LA COMPETÈNCIA? PENSO QUE HI HAURÀ MINUTS PER A TOTS'

13/08/2019
El central colombià, que ha mostrat la seva satisfacció per formar part d'un club "gran i alhora tan familiar", li "obre" la porta a Stuani: "Per a ell l'Espanyol és més que especial; estaria encantat de poder compartir amb ell en un nou equip"

CE Dani Jarque, 14:45h Tot i que el seu fitxatge no es va ser oficial fins el passat 6 de juliol, el cert és que el nom de Bernardo Espinosa apareixia vinculat a l'Espanyol des de final de maig. Una de les demarcacions prioritàries per reforçar per als tècnics de la casa era l'eix de la defensa davant la decisió de no renovar Óscar Duarte i la certesa que Mario Hermoso acabaria deixant el club, pel que l'oferiment d'aquest defensa colombià que havia jugat 31 dels 38 partits de la passada Lliga amb els de Montilivi va ser vist com una bona opció per cobrir la marxa del costariqueny. Ara com ara, i a l'espera de com afecta ala demarcació l'arriba de Fernando Calero, un futbolista destinat en principi a ser titular, està tenint força protagonisme amb Gallego, i tenint en compte l'exigència de les tres competicions que  ha d'afrontar l'equip està cridat a tenir força oportunitats.

Amb Bernardo hem parlat a PericosOnline.ràdio de com està sent adaptació al seu nou club: "Estic gratament sorprès en tots els aspectes, quan arribes a un club tens el feedback de gent coneguda però quan arribo i comprovo de primera mà l'essència que envolta a l'Espanyol em sento feliç d'arribar a un club gran i alhora tan familiar, la rebuda que he tingut ha estat magnífica". Una de les persones que li va parlar positivament del club va ser Cristhian Stuani, amb qui va compartir vestidor a banda d'al Girona al Racing i el Middlesbrough:  "Som vells coneguts, hem compartit vestidor en tres clubs diferents i hem tingut moltes hores de parlar i l'Espanyol ha estat en aquestes converses. Per a Cristhian és un club més que especial i te grans records, només he pogut corroborar tot el que de bo em va dir, tot molt positiu". "Si m'agradaria que tornes? Jo sempre estic encantat amb l'oportunitat de gent que vingui a sumar i amb experiència, el futbol són resultats al final; estaria encantat de poder compartir amb ell en un nou equip, seria gairebé de rècord", ha reconegut.

Bernardo, un apassionat de la seva professió, valora positivament aquesta ferotge competència que s'ha trobat a l'Espanyol: "És fonamental, sempre he estat defensor que com més competència hi ha un vestidor més puja el nivell sobre la gespa; estem provant cada dia de donar el nostre millor nivell, que estem preparats com el company i això va en benefici del club. L'important és que som força jugadors de bona qualitat i diferents perfils, el que farà falta durant la temporada, penso que hi haurà moments per a tots i toca estar preparats per quan arribin aquestes oportunitats".

 

 

Per les seves característiques, l'adaptar-se a l'estil de David Gallego, que vol enrere homes que surtin amb la pilota controlada, aquest curs és un gran repte: "Són nous escenaris i nous reptes que es fan millorar com a professional; he competit en equips que juguen de manera molt diferent i això et fa ampliar el teu repertori, aquest protagonisme que propugna Gallego em farà créixer, estic amb la màxima humilitat per aprendre".

Especialista en la pilota aturada, destaca la importància de les accions d'estratègia: "En qualsevol equip d'elit és important i cada cop més per la igualtat que hi ha, en que els detalls decideixen molts punts. L'estratègia juga un paper fonamental. El futbol es decideix en les àrees i aquí l'estratègia és fonamental, i cal dedicar-li el temps que calgui".

En aquesta setmana de doble compromís en competició europea i en la Lliga, te clar quina és la prioritat: "Què preferiria jugar? És com preguntar si t'estimes molt al papa o la mama, sóc ambiciós però a la vegada agraït, vull jugar sempre i el meu treballa va destinat a estar preparat pel proper partit que és el més important, no hi ha una altra cosa en el nostre cap que dijous, li hem de donar la màxima importància i la prioritat i després ja ens centrarem en la Lliga". De la mateixa manera, es mostra molt prudent quan li demanem escolir el proper rival en el play-off, el CSKA o el Zorya: "M'estimo més respondre divendres, em considero molt prudent i no m'agrada tenir ni una mica de supèrbia perquè pot donar tot moltes voltes, cal agafar cada partit com si fos el més important i en aquest cas, ho és".

El colombià ha parlat de la figura de Gallego, un preparador de qui destaca la seva cura pels detalls: "Cada pare te la seva manera d'ensenyar, cada entrenador reflecteix el futbol que sent a dintre; estic gratament sorprès amb la cura que te en els detalls d'entrenaments i partits, li dóna màxima importància en aquests detalls que marquen la diferència i que d'altres deixen passar. Això crea en el jugador un hàbit d'excel·lència".

Ja per acabar, i després de mostrar-se esperançat en que aquest curs a l'Espanyol i el fet de poder jugar en l'elit li ajudi a poder estrenar-se amb el seu combinat nacional -"la selecció és un somni per realitzar, he tingut la mel als llavis ja que encara no he pogut debutar"- insisteix que no perd el temps pensant en què pot passar quan acabi la temporada i si haurà de tornar al Girona si recupera la categoria: "Si alguna cosa m'ha ensenyat el futbol és que és present, no sap de passat ni te memòria, el futur és tan incert que ens hem de cenyir al present. He arribat a un gran club i tinc una temporada per gaudir-ne i jugar tres competicions, és la meva única preocupació". "Tinc clar on estic i d'on vinc i quins són els meus objectius personals, el futbol marca el devenir de les coses", reflexiona.