AVUI A POL

LLUÍS LÓPEZ: 'CREC QUE SERÀ UN GRAN ANY I FAREM GRANS COSES'

12/08/2019
El central, que avisa que cal centrar-se en el Lucerna abans de pensar en el Sevilla, destaca la professionalitat de tots els jugadors en ser preguntat per situacions com la de Borja.

CE Dani Jarque, 13:45h La primera plantilla blanc-i-blava ha tornat aquest dilluns després, quelcom inèdit aquest estiu, de gaudir de dos dies de descans. La petita treva que donava el calendari feia que David Gallego concedís festa aquest cap de setmana abans d'encarar uns dies exigents amb la tornada de la Q3 de l'Europa League enfront del Lucerna, amb la classificació per al play-off força aplanada després del 0-3 de l'anada a Suïssa, i l'estrena en la Lliga diumenge davant el Sevilla. Tot això, amb el rerefons d'un mercat en que es pot produir ja de manera definitiva la solució del cas Borja Iglesias, la marxa del qual al Betis podria ser imminent; en aquest sentit, una de les grans incògnites és si el "Panda" seguirà sent jugador de l'Espanyol aquest dijous o com sembla, estarà ja sota les odres d'un Rubi que pressiona pel seu fitxatge després dels pals que està rebent per la pèssima pretemporada en l'equip verd-i-blanc, i en especial de la desfeta de dissabte passat enfront del Dépor.

A l'espera de possibles notícies, la plantilla s'ha exercitat a la Dani Jarque, una sessió després de la qual ha desfilat pels micròfons de la sala de premsa Lluís López, un jugador que després de demostrar el passat curs quan se'l va necessitar va estar al nivell exigit enguany està comptant amb la confiança de Gallego, tot i que l'arribada de Fernando Calero pot fer que la seva situació canviï ja que augmenta de manera exponencial la competència. En qualsevol cas, el futbolista, que va aterrar al club en categoria benjamí i des de llavors ha passat per tots els equips del futbol basi fins a arribar al primer equip fins aconseguir passar a tenir fitxa professional i ser jugador de la primera plantilla amb caràcter general des del passat 1 de juny,  ha valorat aquest primer tram de competició, responent a si s'esperava tenir tants minuts: "Al final l'evolució està sent molt bona individualment i col·lectiva, sabem que hem de millorar, que estem en un procés de créixer i de millorar coses que ens demana el mister però tenim molt ambició i volem fer les coses bé. Individualment, treballo per estar el millor possible per quan em necessiti rendir al millor nivell, al final som ambiciosos i colem jugar el màxim de minuts possible si a partir d'aquí intentar tenir una dinàmica positiva i anar participant". De l'arribada de Calero i aquesta competència, destaca: "Ho vaig dir al seu dia amb Bernardo, que vinguin jugador és positiu, que vinguin a aportar el seu granet de sorra. Jo podré aprendre i ell quedar-se amb alguna cosa meva, és veritat són jugadors amb recorregut i això és poitiu per nosaltres". "El que provo és intentar aprofitar les oportunitats, fer-ho el millor possible i fer-me un lloc en el primer equip, seguir treballant i millorant per intentar tenir continuïtat en el primer equip. Si ha anat tot massa ràpis? És quelcom que imaginem des de petits, estem vivint aquest somni de poder jugar a Europa i tenir la sort de poder participar és quelom molt bonic, ho he d'aprofitar i s'ha de viure amb la màxima il·lusió possible", ha reblat.

 

 

A menys d'una setmana perquè comenci la Lliga, homes importants com el que ja hem apuntat, Borja, poden sortir, una situació que el central explica com es viu al si del vestidor, "primer, nosaltres tenim al cap el partit de dijous, malgrat el marcador a favor és clau i després ens centrarem en Lliga; ho vivim amb total naturalitat, no ens hi fiquem, tots els jugadors estan treballant al màxim, tenim aquesta professionalitat i ho hem de viure fins el final d'aquesta manera". "Els jugadors estan implicats 100%, involucrats en noslatres i centrats en el partit de dijous, són jugadors nostres i fins es dia d'avui estan implicats 100% Javi López sempre ho diu, els jugadors que estan aquí són els millors que volem per tota la temporada. A dia d'avui tenim una plantilla, poden passar coses fins el final però si surt algú o ve algú l'acollirem de la millor manera possible perquè aporti les seves virtuts", ha insistit.

Tornant en aquest inici de Lliga, i sobre si el fet d'haver entrat en competició ja fa algunes setmanes els pot beneficiar, considera el defensa que "al final pot ser positiu perquè estàs competint en partits oficials mentre la resta fan amistosos, et fa que tinguis més ritme i rapidesa; hem de treure la part positiva, estar competint ens va bé físicament i emocional i provarem de traure-li profit".

El fet de tenir un doble compromís pot suposar d'alguna manera un repte que faci d'alguna manera respecte a la plantilla: "Li hem de donar naturalitat a les coses que van succeint, ens hem de centrar en entrenar demà, també dimecres, fer un bon partit dijous i a partir d'afrontar el que vingui. Tenim molta motivació, crec que serà un gran any i farem grans coses. Dijous? Tenim un resultat favorable però no ens entra al cap poder relaxar-nos, no entenem el futbol d'aquesta manera, hem d'anar a guanyar i créixer. Si el Sevilla és el partit important? Vam guanyar 0-3 però ens queda la tornada i no ens hem de deixar-nos emportar per l'inici de Lliga, ens hem de centrar en el que ve i és intentar guanyar al Lucerna".

Home que coneix bé a Gallego, admet que li ha vist una evolució al tècnic: "David, com els jugadors, no ha deixar de créixer, aprendre coses i millorar, sempre hi ha alguna cosa d'ell que és sorprenent, no para de mostrar-nos idees i conceptes a diferents problemes que ens puguem trobar. Com els jugadors, creix dia a dia. Per què s'ha vist l'equip amb molta solvència davant els rivals amb els que hem jugat? A banda que els jugadors volem fer grans coses el mister ens dóna confiança i protagonisme perquè et sentis fort i bo per sortir al camp i plasmar-ho en el terreny de joc, és això que ens transmet i nosaltres ho traslladem al terreny de joc".