AVUI A POL

ROGER GUASCH DEMANA A BARÇA I MADRID QUE NO VULGUIN IMPOSAR ELS SEUS INTERESSOS SOBRE LA RESTA DE CLUBS ESPANYOLS

17/06/2019
El DGC ha defensat davant el blaugrana Albert Soler els drets del gruix de clubs de la Lliga davant el model de Lliga europea defensen els grans. "L'Espanyol va ser el més vist a la Xina, els haig de pagar més que al Barça i Real Madrid?", ha reflexionat

Redacció, 22:15h El director general corporatiu de l'Espanyol, Roger Guasch, ha estat un dels ponents al debat "Encuentros en La Vanguardia", que ha tingut lloc aquesta tarda; un acte on s'ha debatut sobre el futur del futbol europeu, els plans de UEFA i ECA per a les competicions europees i sobre l'impacte que aquest nou model tindrà en els clubs i a les lligues nacionals, entre d'altres, i que ha comptat amb la presència de  Javier Tebas, president de LaLiga, Mateu Alemany, director general del València, Albert Soler, director d'esports professionals del FC Barcelona i Cristina Cubero, subdirectora d'MD. 

El punt més comentat d'aquesta debat ha estat l'enfrontament obert entre Tebas i el barcelonista Soler, que han creuat retrets sobre la possible creació d'una lliga europea amb els millors equips del continent. El president de la patronal ha defensat que aquest model "no funcionarà i després caldrà reconstruir el futbol", mentre que Soler va defensar que el club blaugrana, d'acord amb el que demanen els seus socis, persegueix "una lliga europea forta i una lliga nacional forta". En aquest argument, Tebas ha reblat, "El que volen fer és poquet a poquet anar-nos anestesiant. Si volen fer una lliga europea Barça i Madrid, que la facin demà. Vull veure quant els donen, perquè parlen d'unes xifres... Aquests clubs no marxen perquè encara depèn la seva economia en gran part de les lligues nacionals". 

Roger Guasch, defensant la postura majoritària dels clubs de la Lliga, ha rebutjat obertament el model que tan mal es faria fent servir l'exemple del bàsquet, un esport en el qual l'engrandiment de la competició europea "va perjudicar les audiències i al negoci nacional": "Jo respecto el dret dels grans a ser més grans, és lícit, però no que s'imposi a la resta", denunciant la manca de consens i que els clubs anomenats grans no comprin amb el parer de la resta. En aquest sentit, ha demanat que Barcelona i Madrid siguin solidaris: "Cal pensar en tots els problemes que representaria el nou model i per tant no pots posar l'interès individual sobre l'interès general. Són molts els equips i afeccionats que sortirien perjudicats".

Tebas, que ha aprofitat per trencar una llança per inversors estrangers com Chen Yansheng que a còpia de milions han salvat clubs com el nostre, ha respost de manera irònica a la qüestió de per què no es tenen en compte les audiències a diferents mercats  i no només a Espanya, al que ha reblat, "el Villareal-Espanyol el va veure més gent a la Xina que el Clàssic; els haig de pagar més per això?". I aenció en aquest mateix sentit, perquè ha assegurat que la patronal dels clubs espanyols tornarà a intentar que es jugui un partit de la Llira fora d'Espanya la pròxima temporada: "Per què no ho intentarem? Nosaltres ho continuarem intentant. Cal recordar que el tema segueix judicialitzat". 

 


PUBLICITAT