AVUI A POL

POQUES ESPERANCES EN QUE HERMOSO ACCEPTI L'OFERTA DE RENOVACIÓ

13/06/2019
La proposta el situaria entre els millors pagats de la plantilla. L'agent de Borja, reticent a que es pugi la seva clàusula, el que dificulta que se li faci un oferta de renovació. Els fitxatges podrien no ser tan imminents; Maffeo no és prioritari.

Redacció, 14h Ahir, el director general esportiu Òscar Perarnau passava pel plató d'El club de la mitjanit per fer un extens repàs de l'actualitat, en el qual va donar la seva versió del que ha envoltat la marxa de Joan Francesc Ferrer "Rubi" al Betis, els motius de la tria de David Gallego com a substitut, i també va donar alguns detalls sobre possibles entrades i sortides. Avui al nostre programa de ràdio hem donat alguns detalls més sobre alguns des temes que va tocar Perarnau, començant per aquesta oferta de renovació a Mario Hermoso que te de fa dies sobre la taula: la mateixa el situaria entre els millors pagats de la plantilla, en la franja alta, el que indica l'esforç de l'entitat tenint en compte el seu actual salari. Renovi o no, l'oferta és un missatge que s'envia a la plantilla de competitivitat salarial, en el sentit que a l'Espanyol si es te un bon rendiment pots arribar a percebre un bon salari. En qualsevol cas, com va deixar entreveure el DGE en la seva entrevista televisiva, no hi ha moltes esperances de que accepti la proposta blanc-i-blava; fins i tot diferents mitjans afirmen que ja hauria fet arribar la seva negativa al club. Recordem que Hermoso te un acord amb l'Atlético de Madrid, davant la inhibició del Real Madrid en el tema -3 quilos nets per temporada, quantitat inassumible per l'Espanyol, que segueix sent inflexible reclamant la clàusula-. S'ha pubicat que hauria fixat el límit del proper 3 de juliol, dia en que torna a feina la plantilla, per decidir el seu futur; si finalment no marxa a un altre club, ho faria el 30 de juny de 2020 amb a carta de llibertat sota el braç.

Un altre cas obert és el de Borja Iglesias, de qui s'ha dit a les últimes hores estaria en l'agenda de Monchi: en el seu cas, no hi ha oferta de renovació per part de l'entitat, ja que amb les variables del seu contracte li ha quedat un sou de franja alta -tenia una fitxa inferior al quilo, i ara ha passat a veure un sensible increment-. Hores d'ara, el seu agent segueix sense mostrar-se receptiu a apujar la clàusula de 28 milions d'euros, que el fa tan atractiu en el mercat. Pe que fa al tema del Sevilla, no hi ha cap oferta oficial del Sevilla  però es coneix l'interès dels hispalencs. En qualsevol cas, sigui quin sigui el cub interessat, el muntant de la seva clàusula també és innegociable.

 

 

Un altre nom no tant en primera línia és el del "Chucky" Ferreyra, el davanter cedit pel Benfica. Segueix havent confiança entre els tècnics amb el jugador, i en principi el veuen capacitat per ser un home important però és cert que hi ha reticències pel rendiment que ha donat en aquesta segona part del curs, condicionat a més pels seus problemes físics. Serà important veure com el pot encabir Gallego en el seu esquema, sabent quin és el seu model; en funció d'això, caldrà veure si es fitxa un altre davanter donant per gairebé segur que Borja marxarà.

Pel que fa als fitxatges, es manté la idea de fitxar un o dos jugadors que puguin ser titulars; s'està a l'espera del que passi amb la xifra final de límit salarial i si el club el vol cobrir o no. Hi ha coses avançades, com reconeixia ahir Perarnau a la televisió, però també pot ser que s'esperi als darrers dies per dos temes: l'atractiu que seria pels jugadors disputar l'Europa League (la tercera ronda coincideix amb la fi del mercat) i també els diners que comportaria la fase de grups. Un nom que fa temps volta és el de Pablo Maffeo: com és sabut, el lateral vol tornar a l'Espanyol i l'Stuttgart vol ingressar diners per ell; en qualsevol cas, no es vol pagar el que demanaran els alemanys (van pagar el passat estiu 10 milions d'euros per ell) i es pretendria algun tipus de cessió o fitxatge amb un cost molt baix. En qualsevol cas, no és un jugador prioritari i els tècnics el veuen més com un complement. A més, està per veure què decideix Gallego amb Pipa, un futbolista que ha acabat la seva cessió amb el Nàstic davant la manca d'oportunitats per part de Rubi, però en el qual el surienc sempre ha confiat.