AVUI A POL

GUASCH: 'LA DISCUSSIÓ AQUESTS DIES ÉS QUE FER SI ENS VENEN A BUSCAR ALGUN JUGADOR'

23/05/2019
El DGC, que s'ha felicitat com s'ha revalorat la plantilla per la feina dels tècnics, no descarta cap possibilitat respecte a Borja i Hermoso. A banda d'explicat el projecte esportiu, econòmic i empresarial blanc-i-blau, ha enviat un dard a Sánchez Flores

Redacció, 21:15h (actualització, 23/5/19, 9h) Aqesta tarda, al Col·legi d'Economistes de Catalunya, ha tingut lloc un acte doble, en el que primer José Mª Gay ha analitzat i comparat les finances dels clubs finalistes en la Champions League i Europa League, tots quatre equips per cert, britànics, una bona prova del que bé defensat el professor  en el sentt que la lliga anglesa és molt més competitiva i que una bona gestió econòmica et condueix finalment a l'èxit, i on posteriorment el director general corporatiu de l'Espanyol, Roger Guasch, ha explicat el projecte esportiu, econòmic i empresarial blanc-i-blau, i que repassem de la mà de la notícia que Iván Molero publica a la versió digital d'AS.

No podia evitar la referència inicial al viscut dissabte a Cornellà-El Prat, "Les imatges del dissabte són un èxit col·lectiu de gent que portava 12 anys amb ganes de guanyar, no un èxit individual de Rubi, Perarnau o Chen". Apagades les llums dl camp i la competició, toca pensar en la planificació d'un nou projecte, i quina serà la composició de la plantilla: "Estem a la selectivitat d'Europa. La gran discussió d'aquests dies amb la direcció esportiva és què fer si ens vénen a buscar un jugador. Hem donat tots els Excels per a saber el que podem pagar i el que no". "Pot ser que Borja Iglesias i Hermos es quedin o es vagin. L'important és que marxa Gerard Moreno i es fitxa bé, perquè es tenia preparat", ha explicat fent referència al que va succeir el passat mercat.

 

 

En qualsevol cas, s'ha felicitat que acabat el curs, la feina del tècnic ha fet que la plantilla s'hagi revalorat: "Els nostres jugadors valen més ara que fa deu mesos. Óscar Perarnau, Rufete i Rubi estan fent un treball excel·lent". Molt pitjor record guada de Quique Sánchez Flores, contra el que ha carregat: "Un entrenador no pot dir que l'equip no dóna més, encara que el pensi. Va ser un detonant, i el club va actuar bé. Fins i tot quan la gent volia que seguís Gallego, però crèiem en un nou impuls, que era Rubi. I aquest any, quan la gent demanava el coll de Rubi, vam confiar en ell".

Malgrat la situació ha canviat els últims anys en el tema del repartiment televisiu a Espanya, s'ha queixat de que "ens limiten molt els drets de televisió. Un club del nostre estil en la Premier estaria cobrant 150 milions d'euros, nosaltres l'any que ve estarem entre 55 i 60. En els últims deu anys, els ingressos de l'Espanyol van créixer només un 25 per cent, mentre que Athletic de Bilbao, Sevilla o Betis van créixer el doble. Ens quedem curts, mentre ells traçaven bones estratègies". Cara al futur del club, defensa el directiu qe "no pot haver-hi una etapa de creixement sense una de viabilitat i consolidació. El que estem fent ara mateix és consolidar, fer un projecte amb fonaments forts en els pròxims dos o tres anys. No volem ser sisens un any, arribar a la Champions en tres anys... N El que volem és consolidar-nos en el top-10. Si ho aconseguim, buscarem el top-9, i així successivament".

On veu un ample marge de millora és el el tema social: "No pot ser que quan un turista arribi a Barcelona cregui que només hi ha futbol cada 15 dies, que la universitat es nodreixi només d'un color, que només hi hagi una botiga d'esports potent en Passeig de Gràcia... Això no és bo per a una ciutat. El projecte de l'Espanyol va més enllà dels pericos i les periques, és de Barcelona, d'un èxit col·lectiu". "Ser de l'Espanyol enganxa. És curiós. Als qui heu viscut deu anys de Messi igual us costa, però us diria que vinguessiu. Per desgràcia, tenim bastants seients buits. Veureu futbol del bo i l'ambient. Enganxa. Nosaltres no som minoria, nosaltres som diferents. I hi ha molta gent en l'altra Barcelona que és diferent. Cal atreure'ls. La gent no vol ser minoria, sinó sentir-se diferents i voler ser molts. Reivindiquem la diferència, és on hem de treballar", ha reblat. "Una mica més de la meitat dels socis s'han donat d'alta a Cornellà, en els últims deu anys. Hi ha un canvi generacional en l'Espanyol, i això és bo", ha destacat.

Com venim explicant, encara no està descartat fer la gira per la Xina, tot i que podria tenir un caire més comercial que esportiu:  "S'ha treballat set mesos per a tancar una gira a la Xina, per a jugar contra el PSG, i quan ho tens llest t'has de plantejar fer el pas enrere perquè hem quedat setens i això és una alegria. Veurem què fem". Una possibilitat és avaçar el partit davant els francesos una setmana. En altres temes en els quals es treballa són per exemple, algun acord amb cadenes televisives tipus Movistar o Netflix, a obrir una nova sortida en la Ronda per a descentralitzar la rotonda, o l'auticar que anirà girnat per Catalunya mostrant el que és l'spanyol a l'espera de captarnous pericos entre la gent jove: "Si el 95 per cent de la gent és del Barça, els professors també. I per a atreure'ls no has de projectar la història de l'Espanyol, sinó la del món, i aquí sí que colar la història del club". A nivell esportiu, a banda d'invertir  quatre milions d'euros a remodelar l'actual ciutat esportiva, ha confirmat que es treballa en una altra instal·lació.

Font AS