AVUI A POL

GARCIA PONT: 'LA INTENCIÓ ÉS INTENTAR MANTENIR TOTA LA COLUMNA VERTEBRAL DE L'EQUIP'

22/05/2019
El vicepresident, que avisa però de com és el mercat, confia en poder seguir comptant amb els jugadors més importants de la plantilla i "reforçar-nos una mica dintre del que som"

Redacció, 7:30h Amb la primera plantilla de vacances, l'atenció a l'Espanyol es centra en el tema de la planificació del projecte 2019-20. Amb Chen Yansheng fent ja les maletes per deixar Barcelona, després d'una estada en la que a banda de presenciar la classificació dels nois de Rubi per a la prèvia de l'Europa League ha mantingut tot un seguit de reunions per deixar defindes les línies mestres d'actuació en el proper mercat, el dubte és quin esforç es farà per mantenir i reforçar la plantilla per afrontar els reptes d'una temporada que es preveu carregada i exigent. Ja s'ha dit que en principi no s'apartaran del fll de ruta previst en el pla general on la contenció de la desepsa és una norma bàsica, el que fa pensar que no s'ha d'esperar una gran invesrió en fitxatges, pel que ara mateix la prioritat seria, ja que no hi ha l'obligació estricta de vendre per una quantitat determinada el que permet remetre als clubs interessats en peces clau com Hermoso, Roca o Borja Iglesias a les respectives clàusules de rescissió.

 

 

Ahir el vicepresident de l'entitat, Carlos García Pont, va ser entrevistat a l'espai La Graderiade SER Catalunya de diferents temes d'actualitat, on com no aquest tema de la planificació va ser l'estrella. Abans però, va destacar com aquesta setenea plaça i el tornar a jugar competició continental 12 anys després "ens dóna és suport per seguir en aquesta línia de consistència que s'intenta seguir dintre de ser un club seriós sense fer bogeries i anar pas a pas pujant enel que és la seva posició història dintre de la Lliga"L'èxit li ha afribat al club quan no s'havia marcat objectius més enllà del top 10, criticat al llarg de l'any per poc ambiciós: "El que dèiem era entrar entre els deu primers i aspirant. Ja se sap com és el futbol, de vegades un punt més fa miracles, però s'ha aconseguit donar una línia de consistència, partint de la Base, amb un sistema de joc que comença des de la Base i arriba al primer equip amb un tècnic que dóna continuïtat al joc que intenta desenvolupar l'Espanyol. Si s'hauria de repetir? L'Espanyol hauria d'estar sistemàticament entre els 10 primers i amb aspiracions a Europa". En una temporada en que s'ha hagut de suportar menysteniments i burles com les de Gerard Piqué i d'un sector de l'afició del Girona que encara no fa dos mesos rebia a l'equip a la seva arribada a Montilivi amb crits d'"A Segona!", el vicepresident perico destaca com "enguany anaves al camp i veies jugar a futbol independentment del resultat, i feia tems que no passava, això et dóna un impuls; després estan els resultats, ens ha anat bé i hem acabat setens, però no fer-ho no hagués tret el conjunt de la bona temporada feta. Hi ha equips que amb millor plantilla han quedat per darrere. Li demanem a l'afició el suport aquesta plantilla, perquè sense el jugador número 12 el camp és una altra cosa". Peça angular en tot plegat ha estat la figura d'un Rubi en el qual es va mantenir sempre la confiança:  "Quan portes 10 partits de davallada t'ho preguntes, has de dubtar? I diu, no i punt, endavant. És una decisió que prens en base a la feina, al joc, l'equip de Perarnau i Rufete ho viuen en el dia adia i et diuen, això funciona, malgrat els resultats hi havia una sèrie de dades que fan pensar que hauria estat una ximpleria. Què és Rubi per l'Espanyol? Feina ben feta, consistència, pensar en com millorar als jugadors, cosa que fa perquè els jugadors que teníem al començament són ara millors i esperem que la propera temporada passi el mateix".

Rubi, quan l'espanyolisme celebrava la classificació europea sobre la gespa de l'estadi, va demanar als dirigents del club un esforç per poder fer un pas endavant; dit d'una altra manera, que no li desmuntin l'equip. Qüestionat sobre l'etiqueta de ser un club venedor, insisteix l'alt directu que "l'Espanyol no és avui un club venedor, però tampoc ho era abans de la classificació europea. Una cosa és que t'arribin amb una milionada, i com un club sense un pressupost enorme de 900 milions hi ha coses que s'han de plantejar quan arriben, però no som i hem estat un club venedor. Hi ha coses que estaven cantades que sabíem que passarien la passada temporada i pot passar alguna aquesta temporada però la perspectiva no és a veure qui venem per fer caixa, sinó reforçar una mica dintre del que som, de comptar amb el planter i el que és l'Espanyol per fer un paper digne".  Pel que fa al desig que la columna vertebral segueixi, la intenció clara és mantenir-la però ja avisa que el mercat te la seva pròpia dinàmica: "Això dels mercats... amb el poc que porto al futbol no tinc fe absoluta en res però la intenció és mantenir tota la columna vertebral de l'equip".

Ja sobre altres temes, va mostrar la seva confiança en que la celebració de milers de pericossobre la gespa de l'estadi no tingui conseqüències per al club: "L'informe va dir que va ser una invasió pacífica i espero que s'entengui que són circumstàncies especials; no va haver cap ni un incident, crec que la Lliga te prou experiència per entendre el context". També va explicar que encara no donen per descartada la gira per la Xina -com us vam explicar ahir en el nostre portal, podria passar a tenir un component més comercial, sense descartar-se la celebració d'algun encontre-: "'Houston, tenim un problema'... beneït problema però, ja m'agradaria tenir molts d'aquestos. Encara no hem parlat amb l'altra banda, hem de veure què es pot salvar però les dates no ajuden. Però encara no ho descartem".


PUBLICITAT