AVUI A POL

LES PORTADES DE LA PREMSA D'AVUI

19/05/2019
Repassem el tractament que han fet de la classificació de l'Espanyol els mitjans escrits de casa nostra: haurà estat suficient el viscut ahir per ser notícia destacada?

Redacció, 7:30h Un dels exercicis que cal fer avui, l'endemà de la classificació de l'Espanyol per a la fase rèvia de l'Europa Legue, que implica la tornada a competició continental del nostre equip després de 12 anys d'absència, és veure quin és el tractament que se'n fa a la premsa de casa nostra, tant esportiva com generalista, i si un èxit així ha estat sufiente per veure la notícia en portada.

el9.png

L'Esportiu, un diari que habitualment sol dur en portada l'esdeveniment més important del dia anterior, independentment de l'equip o la disciplina que sigui, avui dona protagonisme especial a la derrota de l'equip femení del Barça davant el Lió en la final de la Champions, i la referència a la històrica classificació espanyolista queda en la part superior, amb la imatge, ja incònica, de Rubi mantejat sobre el verd de Cornellà-El Prat.

md.png

Mundo Deportivo també dóna la part principal de la seva portada a la derrota de les blaugrana, amb el titular "Orgullo culé", quedant el partit de l'Espanyol en la fraja superior de la portada, amb una imatge de l'equip celebrant la classificació i el text, "Vuelan a Europa".

 

 

 

En un temps en que existeixen les xarxes socials, les gravacions dels seguidors pericos, convertits en autèntics reporters, acaben sent documents magnífics

 

sport.png

SPORT segueix la mateixa tònica d'aquests dos diaris, i dóna preponderància a la derrota del femení barcelonista, relegant la tornada de l'Espanyol a Europa a la part inferior, amb una peça del mateix tamany que dediquen al City de Guardiola. Aquest diari, que havia decidit enguany situar la informació de l'Espanyol en tercer lloc en l'ordre d'importància després de la del Girona, haurà evidentment de canviar el proper curs la seva política. D'entrada, al descens dels d'Eusebio només li dediquen una petita franja.

marca.png

Qui sí dóna gran protagonisme a la classificació de l'Espanyol a la seva portada tant a Catalunya com en la nacional és MARCA, on trobarem destacada una magnífica fotografia de Wu Lei portat a coll i be, lluint la bufanda blanc-i-blava, a mitja portada.

as.png

Pel que fa a AS, de moment només tenim la portada de l'edició nacional.

grada.png

Qui lògicament porta la classificació de l'equip a tota portada és La Grada, el diari esportiu dedicat de manera gairebé íntegra a tractar de l'actualitat blanc-i-blava. El titular, un contundent "Volvemos a Europa", amb una bonica imatge de Rubi mantejat pels seus jugadors.

lavanguardia.png

Pel que fa a la premsa generalista, La Vanguardia porta la notícia a la part inferior de portada, dedicant-li el mateix espai que a la derrota de les culers; el tituar, un descriptiu "El Espanyol vuelve a Europa 12 años després".

elperiodico.png

El Periódico, per la seva banda, porta el triomf perico i la classificació com a única notícia de temàtica esportiva en portada, amb text -curiosament que el del rotatiu de Godó- i imatge.

puntavui.png

El Punt Avui només fa esment a la notícia en un petit apartat, sota la imatge i titular del partit del femení barcelonista.

ara.png

Per acabar, l'Ara no en fa cap esment, i en termes esportius només es fa ressò de la derrota de l'equip barcelonista en la Champions femenina.