AVUI A POL

BORJA IGLESIAS: 'A MI NO M'HA TRUCAT NINGÚ: SI ALGÚ HO HA DE FER NO HA DE PARLAR AMB MI SINÓ AMB EL CLUB I POSAR-SE D'ACORD AMB ELLS'

16/05/2019
El "Panda", que ha rebut el Premi Fostprint de Soria Natural al jugador amb més energia de la temporada, parla de la seva gran temporada, de la lluita per la setena plaça i pel Zarra, i de la possible crida de Luis Enrique aquest divendres

Redacció, 18:30h En un món com el del futbol en que el futbol està molt cotitzat i es paga car, no es pot definir d'una altra manera que com un enorme encert l'aposta que el passat estiu va fer el club per Borja Iglesias; en un moment en que l'espanyolisme encara estava en estat de shock després de la marxa de Gerard Moreno al Villareal, i desprñes de caure pel camí altre alternatives com la del Chuchy Ferreya, la que era la primera opció per ocupar el lloc del de Santa Perpètua, Chen va acceptar els consells d'un Perarnau que veia en aquest espigat davanter gallec que només havia jugat un partit a Primera però que s'havia afartat de fer gols a les files del filial del Celta i al Zaragoza, a Segona, les condicions necessàries per aportar un gol del qual ens havíem quedar orfes. Un any després del seu fitxatge. Els números són demolidors:  17 gols en Lliga, un més dels que va fer el passat curs en Gerard, a només un del líder del Trofeu Zarra, l'incombustible Iago Aspas, i dos del rècord de 19 que fa que Raúl Tamudo sigui el màxim golejador perico en el que portem de segle. Evidentment, són arguments més de sobrats per explicar per què al llarg del curs ha aconseguit ser el Jugador Fostprint amb Més Energia del curs, un reconeixement que des de fa 10 anys  atorga la gent de Soria Natural al jugador més destacat de la temporada.

"Per mi és especial que algú reconegui un treball no només meu, sinó de tots", explicava el "Panda" en rebre el guardó de mans de Xavier Ruiz, responsable de Soria Natural a Catalunya, abans de repartir mèrits entre els companys:  "Provo que els gols serveixin per ajudar l'equip, per donar punts, tinc la sort de jugar a dalt i finalitzar-los jo, però la majoria de gols són tant mèrit de l'equip com meu". A nivell personal, els seus gols el poden fer guanyar el premi Zarra al millor golejador nacional, tot i que per fer-ho hauria de remuntar un gol a un home al que te en alta estima, Iago Aspas: "Amb  opcions em veig, sé que és difícil sé com és Iago i la fam que te però només estar lluitant-ho i més contra ell al que admiro de fa temps, si se l'emporta també m'alegraria molt per ell".

 

 

A nivell col·lectiu, l'objectiu compartit per l'equip i per tota la pericada és la setena plaça: "Sabem que no depèn de nosaltres, nosaltres hem de fer la nostra feina. Pensem en treballar tota la setmana amb ganes que es produeixi aquest escenari. No és senzill, guanyar costa a tots els equips i volem gaudir d'un bon dia de futbol, de la nostra afició i d'un ambient maco, tant de bo es produeixi aquesta situació.  Seria maco després de tant de temps, poder arribar en aquesta situació i amb les ganes i la convicció que és possible. Estarem lluitant fins el final".

Certament, tot aquest bagatge és extraordinari per un futbolista que tot just completa la seva primera temporada a la màxima categoria: "Un es posa en el millor, sabem que no és fàcil perquè costa fer gols a totes les categories i a Primera més,  era la meva primera experiència, arribava a un club que havia fet una aposta important per mi, i volia tornar la confiança i l'estima que m'han mostrat. L'experiència ha estat increïble; l'adaptació ha estat fàcil, el club i els companys et fan sentir còmodes des del començament, després està la dificultat, la competitivitat és major i has de créixer cada dia, però amb el grup que hem tingut estem gaudint d'un bon moment".

El seguidor perico, evidentment, pateix pel futur del seu ídol; ell, com sempre, afirma que se sent molt de gust a l'Espanyol: "A dia d'avui el que tinc clar és que aquí sóc molt feliç, m'han tractat molt bé i estic a gust. A mi no m'ha trucat ningú, si algú ha de fer-ho no ha de parlar amb mi sinó trucar al club, posar-se d'acord, i jo sempre he dit que estic content i sóc feliç aquí".

Una altra cirereta al pastís seria que demà entrés per primer cop en la convocatòria de la selecció nacional per als compromisos contra les Illes Fèroe i Suècia:  "En qualsevol moment seria bo, si fos ara i per arrodonir un bon any encara més. Seria un somni, tant de bo pugui passar, sé que és difícil perquè hi ha molta qualitat en el grup i la gent que pugui entrar. Si puc sumar, allà estaré, estaria encantat".


PUBLICITAT