AVUI A POL

MOTIUS PER CREURE

16/05/2019
Ens ho diu el cartell del club, amb un Rubi que ha estat l'abanderat de la fe en les possibilitats de l'equip, i també ens trasllada aquest missatge Manolo Zúñiga: "El Sevilla s'ho prendrà seriosament, es juga la Lliga en un partit".

Redacció, 14:30h Com us venim recordant des de primera hora del dia al portal, avui fa 12 anys de l'últim partit en competició europea de l'Espanyol, que va ser ni més ni menys que tota una final, la de l'extinta UEFA a Hampden Park enfront del Sevilla. La pericada, que ha passat molts anys esperant il·lusionar-se amb la possibilitat de tornar-hi, te després de molt de tot aquest temps l'esperança que dissabte un triomf davant la Real Sociedad i una derrota de l'Ath. Club precisament davant el conjunt hispalenc al Sánchez Pizjuán permeti fer-ho realitat. D'aquella plantilla estan en l'organigrama Francisco Joaquín Pérez Rufete, l'actual director de futbol professional, i Raúl Tamudo, que també col·labora en l'Àrea Esportiva,  i fins i tot tenim un Rubi que aleshores estava a la banqueta del filial perico. La fe del maresmenc ha estat una de les armes qyue ha permès que aquesta possibilitat sigui real, i com era lògic l'entitat ha escollit la seva figura per a un cartell que inunda Barcelona amb un lema molt escaient: "Today is the day. Believe". 

 

 

Com diem per desgràcia no n'hi ha prou en creure en les pròpies possibilitats, ja que cal confiar en que el Sevilla posi tota la carn a la graella enfront de l'Athletic; tota la setmana hem impusalt una campanya a les xarxes amb l'eqtiqueta #NoTeRindasSevilla per conscienciar al sevillisme de la necessitat que estiguin implicats els 90 minuts i allunyin la sospita de biscotto, i en el marc de la mateixa, al nostre programa d'avui hem parlat amb un home que és un bastió espanyolista a la capital andalusa. Es tracta d'un històric, Manolo Zúñiga, aquell grandíssim migcampista que el club va incorporar procedent del Calvo Sotelo l'any 1979, i que estar força anys prestant els seus serveis al nostre club. Capità en les últimes campanyes que va romandre en el club i peça indiscutible en els esquemes de Javier Clemente, va ser vital en la campanya 1987-88 per a aconseguir d'una altra final de la Copa de la UEFA, la primer ade la història de l'entitat, de Leverkusen. Acabada aquella campanys i en ser deballestat l'equip i per diferències amb el basc, va marxar al Sevilla que dirigia un altre perico de pro, Xabier Azkargorta.

L'exfutbolista, tècnic del Coria des del passat mes de febrer, ens dóna garanties de que els de Caparrós "s'ho prendran molt seriosament, es juguen la Lliga en un partit. No cal pensar malament, ni molt menys. Cadascú buscarà els seus interessos". Recordant el que va ser el seu últim partit a l'Espanyol, el del Logronés a Sarrià, on precisament va haver un clar "biscotto", ha explicat que "quan hi ha dos club que no s'hi juguen res no hi haurà sang, i que es juguen el mateix per igual, tampoc es mataran, no descobriré res. Si no es necessitava quelcom exprés, imagino que es farien les paus. Mentre no sigui massa descarat i no afecti altres club, és lògic que es faci, Si pot passar al Pizjuán? No, perquè el Sevilla s'hi juga l'opció de jugar a Champions i l'Athletic necessita guanyar. La 7ª plaça és lletja pel que implica i no la vol ningú, si la poden evitar l'evitaran i el Sevilla haurà de lluitar pel màxim. El Sevilla ja sap el que és enguany haver de passar tres rondes, i que si t'equivoques no entres a Europa, i no ho voldrà repetir". Zúñiga, que des de la distància ha seguit la trajectòria de l'Espanyol de Rubi, destaca que l'equip "s'ha anat superant anant de menys a més, és complicat que amb el nivell de Lliga es pugui mantenir la regularitat. Amb la plantilla que tenen han fet una temporada estupenda, estic content i satisfet tant pel joc com per la superació de l'equip". Per acabar, ell que va poder viure aquella experiència de la UEFA 88, ha destacat la gran importància que tindria tornar a Europa, malgrat la dificultat d'aconseguir-ho: "Són paraules majors. És molt difícil, cal tenir un bon pressupost i fitxar bé. Em consta que la direcció esportiva ho està intentant i farà un bon equip, si lligues el bo que tens i portes bons reforços és possible. Cal garantir-se els jugadors bons i gastar per millorar les posicions necessàries, aquí està l'encert".


PUBLICITAT