AVUI A POL

EL LEVANTE, EL PRIMER PROJECTE DE RUBI A PRIMERA

20/04/2019
A l'actual tècnic de l'Espanyol, que acaba de rebre un nou aval per seguir construint el present projecte, se'l recorda a Orriols com l'entrenador de l'últim descens. "Hem pecat de valents", va admetre el maresmenc.

Redacció, 7:30h Dijous, el Director General Esportiu de l'Espanyol, Òscar Perarnau, parlava de la figura de Joan Francesc Ferrer, Rubi; l'executiu, que el passat estiu va ser qui amb més força va apostar per l'entrenador maresmenc i que ni en els moments més complicats ha posat en dubte la idoneitat de la seva tria, va insistir que el veu comandant un projecte de llarga durada aquí, a l'entitat perica:  "Rubi te contracte, destaco moltes virtuts del dia a dia, és un gra entrenador i te un cos tècnic molt bo. Tenim estadístiques que ens fan pensar que Rubi és la persona idònia per seguir construint un projecte". 

 

 

Evidentment, aquestes paraules definint-lo com la persona adequada per a construir la nova plantilla i destacant les sevess virtuts en el dia a dia, quelcom al que Perarnau dóna una enorme importància, a banda de suposar un aval a al seva feina, ben segur donen tranquil·litat a un Rubi que en les seves anteriors experiències professionals a la màxima categoria sempre va heretar projectes aliens, el que lògicament era sinònim de trobar-se equips amb problemes classificatoris. Així va ser en la seva primera experiència a Primera, que va ser cprecisament en el Levante, equip que ara es jugarà bona part de les seves opcions enfront el seu expreparador. Rubi, que abans havia dirigit al Girona i Valladolid a Segona Divisió, va arribar a Orriols l'octubre de 2015 quan Lucas Alcaraz va ser cessat pels mals resultats. Tot i implementar sobre la marxa el seu llibret i que l'equip va canviar visiblement d'estil no va ser el revulsiu que el club buscava amb la seva contractació; després de seure durant 29 partits no va poder evitar el descens a Segona, amb un balanç de set victòries, cinc empats i atenció, 17 derrotes. Davant aquest escenari, Quico Catalán i el director esportiu granota, Vicente Blanco "Tito", a qui sorprenentment alguns van situar per al càrrec a l'Espanyol abans de l'arribada de Rufete, van decidir no renovar la confiaça en ell, i portar Juan Ramón López Muñiz com a substitut per tal de dur-los de nou a Primera. Rubi, que va coincidir amb homes com José Luis Morales, Toño, Pedro López i Roger, admetia en l'hora de l'adéu que "a nivell general, hem pecat de valents, ho hem estat massa fora de casa. A toro passat penso que hem apurat massa amb això". En una carta oberta d'acomiadament, Rubi explicava, "la propera temporada el Levante no estarà a Primera, això ens ha fet passar a tots dies molt difícils i moments molt durs. Aquest cos tècnic es va buidar i ho va donar tot en l'intent de salvar la categoria, no va poder ser, però estem convençuts que aviat el Levante tornarà a ser de Primera perquè ho mereix. La nostra idea sempre ha estat la d'oferir un futbol en el qual tots poguéssiu gaudir. Òbviament no sempre ho hem aconseguit, tampoc era gens fàcil, però si que creiem que hem deixat unes petites bases perquè en el futur el nostre club tingui un estil reconegut, tant pel seu esforç com pel seu joc". 

Rubi tornarà al Ciutat com a entrenador de l'Espanyol, al front d'un projecte molt més assentat i amb aspiracions més elevades, i sobretot, comptant amb la confiança dels responsables de la seva Àrea Esportiva, quelcom que no va tenir al Ciutat. Serà la primera vegada que acuideixi allà com a visitant, i ho farà deixant de banda els sentimentalismes  la posibilitat de deixar els granoa, que després de l'empat del Valladolis a Vitòria tenen el decens a només un punt de distància, amb l'objectiu de sumarla tercera victòria consecutiva de Lliga que permetria mantenir viu el comni de lluitar pels llocs europeus. Allà, a Orriols i en Lliga els números no són bons, ja que no hem pogut guanyar en les seves últimes nou visites, amb cinc derrotes i quatre empats. L'últim triomf dels pericos data del curs 2004-05, quan Lotina va aconseguir un 0-2; a Rubi, que va guanyar en l'únic enfrontament en Lliga davant el seu exequip (1-0 en el partit de la primera volta aquesta temporada jugat a l'RCDE Stadium), només li serveeix reeditar aquella victòria ja tan llunyana per poder seguir aspirant a portar el seu projecte a una fita ambiciosa.


PUBLICITAT