AVUI A POL

L'ÀRBITRE DEL PARTIT: GIL MANZANO

21/04/2019
En l'aspecte disciplinari, ostenta el promig de targetes grogues per partit més alt de la categoria. Els granota se la tenen jurada després d'una controvertida decisió en el passat Leganés-Levante

Redacció, 7:30h

Jesús GIL MANZANO

Don Benito (Badajoz) 4-2-1984

arbitre02.png

GIL MANZANO serà l'encarregat de xiular el partit d'aquest mati al Ciutat de València front el Levante UD.

L'extremeny és un col·legiat amb una trajectòria fulgurant. Debutant a la 3ª Divisió amb només 17 anys, no li van caler més que 3 temporades a 2ª Divisió per arribar a l'elit de l'arbitratge i, un cop dins ella, va assolir la internacionalitat sense necessitat de franquejar la barrera dels 100 partits a la màxima categoria.

Encara per sota de Mateu Lahoz, GIL MANZANO (juntament amb Del Cerro Grande) és un dels relleus naturals d'Undiano Mallenco (deixa l'arbitratge aquest any) com a número 2 dels àrbitres espanyols en l'àmbit internacional. En aquest sentit cal dir que l'extremeny ja va ser escollit per xiular la darrera Eurocopa Sub21.

Destaca per ser un col·legiat ben preparat físicament i que es mostra sovint discret a l'hora de dirigir. Pocs escarafalls. Va per feina. Xiula el que veu i prou.

A nivell estadístic, els números s'ajusten bastant a la mitjana. En l'aspecte disciplinari, compte: GIL MANZANO ostenta un elevat promig de targetes grogues per partit (6,06). El més alt de la categoria.

Pel que fa a l'Espanyol balanç bastant equilibrat. GIL MANZANO ha dirigit l'equip blanc-i-blau en 14 ocasions (4 victòries, 4 empats i 6 derrotes). Pel que fa al Levante UD l'ha xiulat en 9 ocasions i el seu balanç és el següent (2 victòries, 4 empats i 3 derrotes).

 

 

Gil Manzano porta un mal record en el si del llevantinisme des de que va anul·lar un gol marcat per Coke a Butarque durant el partit després de detenir l'acció per una suposada falta de Mayoral al porter Cuéllar. Aquesta acció en la qual Gil Manzano va interpretar falta de l'ariet de Parla, ni tan sols va ser revisada pel VAR. És una acció que constantment li recorden en considerar que és e part culpable de l'actual situació del conjunt granota

Aquesta temporada 2018-19 ha xiulat ja 16 encontres. Són aquests: 

arbitre03.png

arbitre04.png

Oriol Pagès


PUBLICITAT