AVUI A POL

EN SINTONIA AMB RUBI

16/04/2019
El club, que destaca la confiança que va dipositar en l'entrenador quan els resultats no acompanyaven, espera "encertar amb els retocs per fer un Espanyol més potent". Els 17 punts en els últims onze encontres certifiquen la recuperació de l'equip.

Redacció, 7:30h L'Espanyol, després de sumar dues victòries consecutives davant Girona i l'Alavés, ha passat de viure situat en terra de ningú i mirant de reüll la zona baixa de la taula a quedar-se a cinc punts de la setena plaça, una situació que encara permet als blanc-i-blaus aspirar a metes europees en aquest tram final de la competició. Tothom al si del vestidor i a la mateixa entitat assumeix que és un repte complicat, però mentre existeixin opcions matemàtiques, lluitaran per aconseguir aquesta fita. Mentre, sembla que l'equip ha aconseguit superar un dels grans temors de l'afició, viure un altre final de curs anodí sense metes concretes, quelcom que tret de cmptades excepcions ha estat la tònica habitual en les últimes temporades, quelcom que es vol bandejar per complet i fer que ni que  no doni temps per arribar a la meta amb l'objectiu aconsguit, la sensació que quedi entre els afeccionats sigui positiva cara al propera curs -recodem a més que en mes i mig tindrem una nova campanya d'abonaments especialment important després de la important davallada de socis del passat estiu-. Després de segellar virtualment la permanència, amb 41 punts i a deu del descens, ara toca mirar cap amunt a la taula i malgrat el marge d'error és mínim i no una derrota en qualsevol dels propers encontres seria malbaratar aquesta darrera bala a la qual fa esment Rubi, el que el perico torni a engaxar-se a l'equip és ja percebut com un èxit després d'un període amb molts dubtes en l'entorn. Evidentment, davant aquest escenari no te gaire sentit seguir amb el discurs del partit a partit i seguir madurant l'estil de joc, que si bé bo està a l'altura del que es va oferir en el primer tram de la temporada sí ha permès tornar a veure un Espanyol solvent, amb més protagonisme, que començarà a preparar avui l'assalt al Ciutat de València on espera un Levante tocat, que en les últimes 19 jornades només ha guanyat dues vegades i ha vist com el seu matalàs sobre la zona baixa s'ha reduït a dos escarransits punts, pel que a sis partits per a la finalització del curs o comencen a espavilar o tenen molts números d'haver de pixar sang si volen conservar la categoria. A més, els granota són amb 59 l'equip que més gols ha rebut en el que portem de Lliga. 

La dinàmica de resultats de l'Espanyol és ben diferent, i si bé no arriba d'aquells 21 punts en els primeres onze jornades de campionat, en que l'equip es va situar segon a la taula, no s'està tan lluny a nivell de números, amb 17 en els últims onze encontres, amb quatre victòries (Alavés, Girona, Valladolid i Rayo), cinc empats (Getafe, Ath. Club, Huesca, Valencia i Villareal) i només dues derrotes (FC Barcelona i Sevilla). Una bona ratxa que va arribar després d'una etapa en que el triomf es va ressistir i es va arribar a demanar el cap de Rubi, tot i que des del club mai es va valorar la seva destitució. A L'Esportiu llegim les reflexions que es fan des de l'entitat, admetent que "sabem que hi ha pocs clubs que haurien aguantat l’entrenador en aquelles circumstàncies i amb pràcticament nou derrotes consecutives. En aquells moments de dubte el suport al tècnic encara va ser més evident”. Unes paraules que demostren que l'aposta pel maresmenc és per un projecte a llarg termini, i que per sobre dels resultats es valoren aspectes com l'estil de joc i l'aposta pel planter -el fet que en les 32 jornades de Lliga disputades fins avui hagi comptat en cada partit amb almenys quatre homes fets a casa  parla molt bé de la gestió que està tenint el tècnic amb els jugadors que estan cridat a ser el futur de l'equip-; ara toca com es diu als despatxos de Cornellà "encertar amb els retocs per fer un Espanyol més potent”, el que va en la línia del manifestat per l'entrenador en la prèvia del partit davant l'Alavés de com veu l'Espanyol del proper curs: "El present i el futur ha de ser el futbol base i és el que jo penso. No matar un futbolista perquè s'equivoqui quan tinguin 20 anys. Es treballa molt bé la base. Però si fóssim capaços de tenir una economia per fer dos o tres retocs de molt de nivell seria un projecte molt bonic i seria l'ideal".

 

 


PUBLICITAT